Last van een blaasontsteking? Zo kom je er vanaf!

Zowel vrouwen als mannen kunnen het krijgen, een blaasontsteking. Een blaasontsteking kan erg vervelend zijn. De een heeft het geluk er nooit mee te maken te krijgen maar uit onderzoek blijkt dat tweederde van de vrouwen er wel eens last van heeft. Het nemen van een antibioticakuur is niet de enige oplossing voor dit probleem.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/adviesprijs-en-korting-pas-op-bij-online-sales/

Wat is een blaasontsteking

Het slijmvlies van de blaas is ontstoken. Een blaasontsteking is niet besmettelijk maar kan af en toe terugkomen. Blaasontsteking komt veel voor, vooral bij vrouwen tussen de 15 en 24 jaar en bij vrouwen ouder dan 60 jaar.

Verschijnselen van een blaasontsteking

Vrouw

  • Pijn bij het plassen: Het plassen doet pijn of geeft een branderig gevoel.
  • Vaker en kleinere beetjes plassen: U voelt vaker aandrang om te plassen, maar per keer plast u minder.
  • Pijn in uw rug of onderbuik.
  • De aandrang op zich kan al pijn doen.
  • De plas kan troebel zijn of er kan bloed in zitten.
  • De plas kan sterk ruiken.
  • Soms gaat een blaasontsteking over in een ontsteking van het nierbekken. U voelt zich dan zieker, met koorts en vaak ook pijn in uw flank of zij. Bij een gewone blaasontsteking heeft u geen koorts, hooguit wat verhoging.

Man

Een man heeft over het algemeen dezelfde verschijnselen als de vrouw.

Een blaasontsteking kan bij mannen samengaan met een prostaatontsteking.
Soms gaat een blaasontsteking over in een ontsteking van het nierbekken.
Als de prostaat of het nierbekken ook ontstoken zijn, dan voelt u zich meestal ziek, met koorts en vaak ook pijn tussen de anus en balzak of in uw flank of zij.

Antibiotica

De angst voor antibioticaresistentie is met 53 procent vrij hoog. Toch heeft 69 procent de laatste blaasontsteking met antibiotica via de huisarts behandeld. Ook veel water drinken wordt geprobeerd (31 procent).

Zelfhulpmiddelen

De jongere generatie (18 tot en met 30 jaar) zoekt eerder naar een vernieuwende aanpak dan de oudere vrouwen. 55 procent van de vrouwen kent echter de hulpmiddelen niet, die zonder recept te krijgen zijn tegen een blaasontsteking.

Het onderzoek onder 512 vrouwen is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van ROTER Cysticare.

  • Uva-Ursi/ Berendruif
  • Geelwortel
  • D-Mannose
  • Natuurlijke vitamine C

 

Cranberriesblaasontsteking-seks1-300x234

Cranberries worden al meer dan honderd jaar aanbevolen voor de preventie en behandeling van urineweginfecties. Maar in de afgelopen decennia hebben we pas een wetenschappelijke basis die bewijst dat het ook daadwerkelijk nut heeft. In 1994 is een klinische studie gepubliceerd in The Journal of the American Medical Association (JAMA) waaruit bleek dat cranberry sap daadwerkelijk kan helpen om urineweginfecties te voorkomen.

Latere studies toonden aan dat dit effect wordt veroorzaakt door de verbindingen die in cranberries zitten, waaronder proanthocyanidinen – deze stof zorgt ervoor dat E. coli geen grip krijgt op de wand van de urethra, en dit remt de opbouw van bacteriën die urineweginfecties veroorzaken. Sindsdien zijn er talrijke studies geweest die het duidelijk maken dat cranberry’s goed werken tegen blaasontstekingen. Daarnaast zijn er cranberry-gebaseerde supplementen die zijn ontwikkeld voor mensen met terugkerende urineweginfecties.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat 100% puur cranberry sap de duur van niet-agressieve infecties kan verkorten en misschien eventueel behandelen. Echter, eerder dit jaar publiceerden wetenschappers van de Universiteit van Michigan bevindingen dat cranberry sap terugkerende urineweginfecties niet helemaal kon voorkomen. Het blijkt dus dat cranberries wel helpen bij een blaasontsteking, maar bij terugkerende urineweginfecties niet helemaal effectief zijn.

Preventie

  • Veel drinken: Het liefst ruim twee liter dag.
  • Regelmatig plassen: Dan spoelt u de bacteriën naar buiten.
  • Uw blaas altijd goed leeg te plassen: Neem de tijd en ga er rustig bij zitten.
  • Plassen na het vrijen: Hiermee worden bacteriën weggespoeld die rond en in de urinebuis zijn gekomen.
  • Na toiletbezoek van voren naar achteren afvegen: Hiermee voorkomt u dat bacteriën uit de ontlasting bij de urinebuis kunnen komen.
  • Niet teveel zeep gebruiken voor de intieme hygiëne: Dit ontregelt de natuurlijke zuurtegraad van de vagina, waardoor bacteriën makkelijker kunnen uitgroeien.

Andere tips? Laat een reactie achter!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author