Lastpass is vernieuwd

Joost Plattel schreef al eerder over zijn ervaringen met Lastpass. LastPass is een service die het browsen op internet een stuk gemakkelijker maakt. Het slaat alle gebruikte wachtwoorden op, en kan een moeilijk te kraken wachtwoord genereren. Daarnaast kan het ook invulvelden automatisch voor je invullen. Lastpass is een browser extentie en werkt onder andere met Firefox, Chrome, Opera, Safari en Internet Explorer. Deze dienst is onlangs vernieuwd.

Extensie

Alle extensies zijn geüpdate en hebben een nieuw uiterlijk gekregen. Hiermee wordt het navigeren in de extensie duidelijker en overzichtelijker. Maar vooral: het ziet er allemaal een stuk mooier uit. Ook is het na de update gemakkelijker om te zoeken naar opgeslagen wachtwoorden.

Lastpass
Afbeelding: Lifehacker.com

Auto aanvullen

Wanneer je een website bezoekt met invulvelden, komt er na de update direct een icoontje van Lastpass bij de velden te staan. Hiermee kun je eenvoudig de opgeslagen informatie voor die velden laten invullen. Je kunt kiezen uit verschillende profielen, die je zelf hebt aangemaakt. De profielen kun je ten alle tijden beheren in de extensie. Dit werkt ook als je verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden hebt voor één website.

Wachtwoorden delen

In de oude versie kon je al wachtwoorden delen, in de nieuwe versie kun je zelfs hele mappen delen. Dit is alleen beschikbaar voor premium users.

Het gebruikersgemak was één van de grootste kritieken van Lastpass. Dit hebben ze met deze update proberen aan te pakken, en is ogenschijnlijk goed gelukt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Longhorn
  Posted 16/11/2013 9:40 am 0Likes

  Gebruik al vele jaren keepass. Open source, lokaal opgeslagen encrypted database. Kan ook automatisch invullen.

 • MartijnZ
  Posted 12/11/2013 8:39 am 0Likes

  Ik ben ook wel fan van 1Password. Kan ook alles wat hierboven genoemd is.

 • Koen
  Posted 11/11/2013 5:30 pm 0Likes

  1password ben ik enorm van gecharmeerd.

 • gert
  Posted 11/11/2013 11:21 am 0Likes

  Helemaal mee eens. gebruik lastpass al minstens 5 jaar. was er helemaal aan gewend hoewel het in toenemende mate ‘lelijker’werd, naarmate mijn eigen smaak ook meer naar ‘holo’ evolueerde. het zijn nog steeds geen topdesigners, maar het gebruiksgemak en de look & feel zijn met de nieuwe vormgeving inderdaad verbeterd. Absolute aanrader, wanneer je per dag meer dan een minuut aan het nadenken over gebruikersnamen en wachtwoorden besteedt. En naast genereren, al dan niet automatisch invullen van inloggegevens en het invullen van formulieren (desgewenst extra beveiligd) heeft lastpass ook nog de functie ‘veilige aantekeningen’, al dan niet vormvrije notities waar je nog andere info beveiligd in op kunt slaan, zoals bijvoorbeeld pincodes van bankpassen. Op alle platforms, eventueel ook gewoon via je browser als de apps niet van toepassing zijn.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]