Genoeg water drinken: met deze 7 tips lúkt het!

Ja ja ja, we weten heus wel dat het belangrijk is om genoeg water te drinken. Toch schiet het er weleens (lees: vaak) bij in. Hoewel de waterbehoefte per persoon kan verschillen, wordt over het algemeen aangeraden zo’n 8 (ja ácht!) glazen per dag te drinken. Na het lezen van deze tips kom je sowieso aan je dagelijkse vloeibare quotum!

Gif over water drinken

Wakker? Water!

Je eerste (en als het effe kan tweede) glas water drink je meteen als je wakker wordt, dus nog vóór je broodje pindakaas en je bakkie pleur. Bijkomend voordeel: het meteen ‘s ochtends beginnen met water drinken helpt je hersenen en lichaam sneller wakker worden. Hatsa, wég met dat ochtendhumeur!

Voor én na elke maaltijd

Waarschijnlijk waarschuwden je ouders je vroeger al om niet bij het eten te drinken. Wijs advies, aangezien een teveel aan water je spijsvertering in de weg kan zitten. Denk maar eens aan die woksessies waarbij je in twee uur zo veel mogelijk sushi, bami en cola naar binnen probeert te werken. Binnen een halfuur zit je al rammend vol! Probeer in plaats daarvan eens 30 minuten voordat het bunkerfestijn begint een glas water te drinken. Dat helpt je om voedingsstoffen efficiënter op te nemen. Met datzelfde doel voor ogen drink je ook een uur ná het eten een glas water.

Voordat je gaat sporten

De meeste mensen drinken flink tijdens het sporten, maar het is ook belangrijk om van tevoren al een glaasje water weg te tikken. Dat zorgt ervoor dat je tijdens het sporten niet uitgedroogd raakt. Natuurlijk is het ook belangrijk om ná het sporten te drinken, om op die manier het vocht dat je door te zweten verloren bent weer aan te vullen. Waarschijnlijk zul je erna wel iets vaker moeten plassen.

Kleine slokjes…

Probeer gedurende de dag steeds kleine slokjes te nemen. Dat voorkomt dat je nieren overbelast raken en helpt je lichaam meer vocht vast te houden. Zorg dat je steeds een glas water of een flesje in je gezichtsveld hebt staan. Zo kun je gedurende de dag lekker blijven nippen. Het is trouwens ook geschikt om ongemakkelijke stiltes tijdens een vergadering of presentatie de das om te doen; dan neem je gewoon een slokje. Mocht die visuele reminder niet lekker werken, gebruik dan post-its of zet elk halfuur een alarm of zo. Daarna kun je al snel niet meer zonder.

GIF over water drinken

Luister naar je lijf

Je lichaam laat je weten wanneer je moet drinken. Als het totale watergehalte in je lichaam onder een bepaald niveau komt, krijg je dorst (en een kater). De meeste mensen kunnen prima op dat systeem vertrouwen, maar er zijn bepaalde omstandigheden waaronder je meer moet drinken, zoals zweten, sporten, borstvoeding … en braken en diarree. Ook ouderen moeten hun waterinname bewust in de gaten houden, omdat het dorstmechanisme op oudere leeftijd minder goed werkt.

Sla dat colaatje eens over

Een andere manier om meer water te drinken is door andere dranken, zoals frisdrank, te vervangen door water. Dat is ook meteen een manier om minder calorieën binnen te krijgen en mogelijk af te vallen. Kijk, dat is interessant!

Drink water bij je fruit

Onze laatste tip om meer water te drinken én gehydrateerd te blijven, heeft alles te maken met fruit. Sowieso bevat fruit veel vocht. Je doet er echter éxtra goed aan om bij je twee stuks fruit per dag ook meteen een glas water te drinken. Dat helpt je lichaam namelijk om het water beter op te nemen.

Tell Us What You Think
8Te gek12Leuk0Serieus?0Meh...3Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]