Lekker staren

Werk je voornamelijk met computers? Dan ben je aan het einde van de dag minder moe als je af en toe naar buiten staart. Ook heb je dan minder kans op hoofdpijn. Niet omdat je dan minder hard werkt, maar omdat je je ogen minder belast.
Wanneer je je ogen focust, spant de kringspier rondom je ooglens zich aan. Dit focussen kost je lichaam echter wel energie. Door af en toe voor je uit te staren, kan deze spier van de ooglens ontspannen. En er zijn nog meer tips voor minder vermoeide ogen:
* Zet je beeldscherm op een afstand van 50-70 cm
* Probeer lichtcontrasten te beperken
* Laat regelmatig je ogen testen bij een opticien of huisarts

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Farmer
  Posted 31/10/2007 11:43 pm 0Likes

  Zet nooit je monitor achter een raam je ogen moet dan constant scherp stellen wegens het feit dat de licht intensieteit van de monitor niet gelijk is aan de lichtintensieteit van buiten. zorg er voor dat je monitor minst een hoek vabn 90 graden heeft ten opzicht van het raam. Als men dit niet doet is dit niet alleen slecht voor de ogen maar kan ook hoofd pijn tot gevolg hebben als gevolg van het feit dat je ogen continue aan het scherp stellen zijn

 • Robbie Veldwijk
  Posted 29/10/2007 4:54 pm 0Likes

  Nou het is in iedergeval niet goed dat je constant zit te kijken naar een computer scherm dat is een ding wat zeker is. Is het niet slecht voor je ogen dan krijg je er wel hoofdpijn van als je niet af en toe effies van het scherm af gaat…

 • Martijn Reintjes
  Posted 29/10/2007 3:31 pm 0Likes

  Kunnen je ogen echt achteruit gaan van het voortdurend kijken naar een monitor? Of waarom moet je anders je ogen laten testen?

Comments are closed.