Lekkere manieren om oudbakken chips te gebruiken

Een half opgegeten zak chips verdwijnt al snel de prullenbak in. Zonde, want er zijn genoeg manieren om de halfbakken chips om te toveren tot iets heerlijks. Zo is het een perfecte vervanger voor gerechten met broodkruimels of als vervanger van tortillachips in een tal van Mexicaanse gerechten.

In de oven

De makkelijkste manier om oude chips een nieuw leven te geven is deze in de oven te stoppen. Verdeel ze gelijk over een rooster in een voorverwarmde oven en bak ze op 10 minuten op 190 graden Celcius. Controleer afhankelijk van de staat van de chips om de 3 minuten om te kijken of de gewenste krokantheid weer is bereikt. Geen oven in de buurt? Met een magnetron moet dit ook lukken: leg ze op wat keukenpapier om het overtollige vocht te absorberen. Lees ook: Zo berg je een zak chips op
ovenchips

Spaans omelet

Een Spaans omelet, maar dan zonder aardappels. Gebruik de oude chips als vervanger voor de aardappel. De andere ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Bak een gesneden ui lichtjes aan. Mix dit in een kom met ei, chips, olijfolie en witte wijnazijn. Gooi dit vervolgens weer in de pan en bak het tot het een luchtig geheel vormt. Het moeilijkste van dit gerecht is het omkeren van het geheel. De makkelijkste oplossing hiervoor is een andere pan gebruiken voor het keren.
omeletchips

Koekjes

Grote kans dat dit de eerste keer is dat je hier van hoort: potato chips cookies. Een combinatie van zoet en hartig waarbij de chips door het deeg gemixt wordt. Er zijn online talloze recepten te vinden en dit is onze favoriet. Naast de oude chips bestaan de meeste ingrediënten uit boter, suiker, bloem, vanille extract en chocola. Ook zonder chipsrestjes het proberen waard!
cookiechips

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]