Lezerspost, deel je tips! – 2

De afgelopen tijd hebben we weer een aantal leuke tips van onze lezers gehad. Heb je ook een interessante tip of een lifehack? Laat het ons weten via het contactformulier. Deze keer gaan de lezerstips over onder andere je bladwijzers, RSS, to-dolijstjes en een vraag over directorystructuren…

 • Ik ben een enorme fan van de Bladwijzerwerkbalk (Firefox) of Links/Koppelingenwerkbalk (IE). Alle favorieten die je in deze map opslaat, zijn direct zichtbaar in je browser, mits je de links of bladwijzerwerkbalk zichtbaar hebt. De meeste websites hebben tegenwoordig een goed herkenbare favicon, waardoor je de beschrijving van de links in je bladwijzerwerkbalk niet nodig hebt. Het is mogelijk deze beschrijving te verwijderen. Er passen dan heul veul favicons in je werkbalk. Zo heb je al je favoriete sites direct onder handbereik. Rechtsklik op de link > properties > en haal dan de beschrijving weg. Als de browser er niet intrapt, typ dan een spatie op de plek van de beschrijving. (Tapz)
 • OfflineReading.com biedt RSS feeds voor gratis PDF kranten die op internet verkrijgbaar zijn. Dit maakt het mogelijk om kranten atuomatisch te downloaden met een podcast client als iTunes. (Anton Wierenga)
 • Via Google ben ik uitgekomen op todoist.com, een takenmanagement progsel dat dezelfde simpele ‘feel’ heeft als RTM, maar een hoop opties mist. Wél is de manier van indelen in categoriën, de sneltoetsen etc, goed te noemen. (Roy Ahuis)
 • Op de site van Tim Ferriss een mooie lifehack: hoe maak je een vuurtje dat uren blijft branden zonder dat je er wat aan hoeft te doen, en dat ook nog eens heel schoon brand. (Marleen Kwast)
 • Ik heb eindelijk een goed programma gevonden dat podcasts kan ophalen en synchroniseren op alle soorten MP3-spelers en PDA’s: Media Jukebox. Ik heb hiervoor ook een handleiding gemaakt. (Sonja Snoek)
 • Is dit iets? www.dial2do.com(Ruud Arts)
 • Reactie op de Lifehack over Trackr: Een dergelijk systeem bestaat al enige tijd voor ouderen: V.O.S. Niet voor ‘fun’ maar ingezet als een belangrijk hulpmiddel voor ouderen om onafhankelijk de straat op te kunnen.(Ab Stammeshaus)
 • Ik zou graag eens van gedachten willen wisselen over het lifehack-gehalte van definitief archiveren. Ik zit, zowel offline als online, al een paar jaar aan te hikken tegen een reorganisatie van mijn documenten, foto’s, muziek, etc. Mentaal ben ik ook erg gericht op de vertrouwde hiërarchische boomstructuur, en ik vraag me af of dat voor een definitief archief wel de beste manier is. Mij lijkt op dit moment van wel, omdat het onderwerpsgericht is, terwijl de meeste inboxlifehacks actiegericht zijn. Probleem is natuurlijk wel dat mijn ideeën in de loop van de tijd veranderen en ik dan weer met een half ingevuld archief zit, omdat ik op een gegeven moment (volgens het principe ‘waar zou ik het zoeken?’) dingen op een andere plaats ga bewaren. Nog twee heel concrete vragen in dit verband, waarvoor iemand misschien een antwoord heeft:
  • Is het mogelijk een directorystructuur van Windows te importeren in Outlook of omgekeerd, zodat je identieke structuren hebt?
  • Is het mogelijk, om bij een eventuele hernummering van deze directorystructuur, de onderliggende nummering direct aan te passen? Ik ken wel enkele renametools voor Windows, maar onder Outlook is dit a hell of a job…(Martijn van Groningen)
Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • paul dubois
  Posted 01/04/2009 7:29 am 0Likes

  Dial2Do is zeker een mooie lifehack en misschien wel de mooiste in het rijtje. Ik gebruik het nu al een week. Het is heel simpel: je belt naar een nummer, geeft aan welke functie je wilt gebruiken zoals een email sturen, je spreekt in wat je wilt emailen, het wordt voor je omgezet in tekst en het wordt verstuurd. Er zijn nog veel meer functies zoals een event in je calender zetten, een sms versturen, tekst vertalen etc. Ik vind het echt fantastisch en ik raad iedereen aan om het ook te proberen.

  Wel moet je een goede Engelse uitspraak hebben en verder weet ik ook nog niet wat voor kosten er precies aan vast zitten. Je belt naar een lokaal nummer in Amsterdam.

 • Annunaak
  Posted 31/03/2009 7:37 pm 0Likes

  Voor mensen met safari die de eerste tip over de faviconhack willen proberen: safari gebruikt geen favicons in de bookmarks bar, maar ik gebruik hier zelf afkortingen voor websites, dus bijvoorbeeld LH voor lifehacking. Dit bespaart evenveel ruimte en ik vind het zelfs duidelijker dan de favicons.

 • Tapz
  Posted 24/03/2009 11:02 am 0Likes

  Ik ben er inmiddels ook achter dat de spatietruc in IE niet werkt, maar een punt of een streepje o.i.d. wel.

 • Jojo
  Posted 24/03/2009 9:07 am 0Likes

  Die eerste hack werkt niet helemaal. Als ik een spatie invul in plaats van een naam vraagt hij toch nog om een naam. Maar in Firefox ben ik ook al tijden heel blij met de favicon-hack. Het bespaart zo lekker veel beeldruimte.

Comments are closed.