Lifehacken met stijl: de iPad hoes

De iPad is inmiddels gemeengoed geworden en je ziet hem op allerlei plekken opduiken, op kantoor, in de woonkamer en het openbaar vervoer. Met daarbij het probleem dat je met zo’n fraai stuk techniek en design niet meer onderscheidend bent. Ze lijken allemaal op elkaar, veel mensen hebben een vergelijkbare saaie hoes eromheen om hem te vervoeren en een groot deel daarvan passen niet bij het imago van de tablet.

Maar gelukkig, zoals altijd, als er iets nieuws op de markt komt en dat is populair, dan ontpopt zich vanzelf een nieuwe markt. Bij de iPad bijvoorbeeld de kekke-iPad-hoezen-markt. En daarom een klein overzicht van wat stijlvolle beschermhoezen voor de dierbare iPad’s, waarmee je je nog een beetje kunt onderscheiden.

De studentenonderneming StudioZwenk heeft een eigen assortiment iPadhoezen opgezet. Gemaakt van gebruikte fietsbinnenbanden, oude boodschappentassen en verwaaide surfzeilen. lekker verantwoord en uniek dus.

Manon Garritsen maakt va vilt hoesjes in de meest simpele uitvoering. Het krast niet, is simpel in gebruik, maar voor heftig vervoer diep in de tas is deze niet perfect, daarvoor geven ze te weinig bescherming. Desalniettemin heb ik deze zelf ook en hoor er enkel positieve reacties op.


De Padbag is de iPad oplossing voor in de huiskamer, dé plek waar iPads wel heel erg vaak rondslingeren. Hangend over de leuning van de bank, biedt het een plekje voor de iPad. Alsof het de nieuwe afstandsbediening of tvgids is. En blijkbaar is ie populair, want de voorraad is uitverkocht meld de site momenteel. Deze is niet meer te vinden op de site, daar is nu een kapstok te koop.

Voor tijdens het koud winterse weer is de iPad warm te houden in de hoes van ColcaSac Cusco, gevoerd met Mexicaans katoen is de iPad lekker warm weg te stoppen.

De Dodo Case is de hoes als je de iPad niet al te opzichtig mee wil nemen, het vermomt je tablet namelijk als boek. Zeer stijlvol en netjes uitgevoerd en goed afgewerkt.

En voor wie duur en duurzaam wil, is er nog de iPad-hoes van Travelteq, waarvan we eerder ook al een enorme (en dure) koffer bespraken. Van mooi leer gemaakt en een hele zachte binnenkant, met ruimte voor visitekaartjes.

Het dat zijn maar een paar voorbeelden, als je even slim zoekt op het internet zijn er uiteraard veel en veel meer te vinden. Maar wat ik met deze hoezen vooral  wil laten zien, is dat je je vrij snel een beetje kunt onderscheiden van de saaie zwarte hoezen. En om er échte lifehack van te maken: met zo’n hoes vind je je iPad een heel stuk sneller terug als er een heleboel op tafel liggen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

12 Comments

 • rajatrana
  Posted 22/02/2019 7:13 am 0Likes

  QuickBooks Payroll Phone Number run the finance programming and enter the representative subtleties based on hours or days. You can enter up to 50 representatives and the product consequently computes the wages per worker and the assessment finding. It does duty estimation and gives the outcomes quickly. You can do free and 24-hour direct store to your representatives’ record and temporary workers. Your workers can whenever check their paystubs.

  The QuickBooks Payroll Phone Number additionally helps in dealing with the assessments electronically just as in allotting the authorizations to a finance chief to do it for you with a full-administration finance framework.

 • iStijl
  Posted 15/02/2011 2:15 pm 0Likes

  Zelf heb ik een Sena case voor m’n iPad, de Sena folio, is echt super en denk ik vergelijkbare kwaliteit als Piel Frama. Als je meer iPad hoesjes wilt zien op http://www.ipad-hoesjes.nl/ is een overzicht.

 • Patrick Loonstra
  Posted 03/02/2011 9:33 am 0Likes

  Die is inderdaad ook mooi, maar de basic versie is zo heerlijk basic =]

 • Victor
  Posted 02/02/2011 9:17 pm 0Likes

  Ik houd erg van strak en heb daarom voor de iPad hoes van Manon Garritsen gekozen. Bevalt erg goed; sleeve glijdt er goed in, glijdt er niet zomaar uit en in het gebruik kun je de sleeve erg handig onder de iPad leggen (op tafel bijvoorbeeld of op je schoot, zodat je riem niet tegen de onderkant van de iPad krast). Ik heb het dan over de Basic versie. Er is ook een afsluitbare versie beschikbaar, die is qua design nog wel wat unieker maar lijkt mij wat minder handig in het gebruik: http://www.manongarritsen.com/nl/ipad-hoezen/afsluitbaar.html (Moleskine achtig met het elastiek). Deze sluit alle kanten af, maar het kost iets meer tijd om je iPad erin te stoppen.

 • Roderick
  Posted 11/01/2011 11:16 am 0Likes

  Ondanks dat het heel makkelijk is om snel aantekeningen te maken op de iPad, is het toch handig om ook pen en papier bij de hand te hebben. Ik ben daarom een enorme fan van de Moleskine iPad cover met notebook. Ziet er erg mooi uit en is heel praktisch (ook vanuit GTD perspectief). http://www.moleskine.nl/product/moleskine-ipad-cover/35898/

 • Frank Zijlstra
  Posted 10/01/2011 11:59 pm 0Likes

  hmm.. linkje is misschien wel handig… http://www.pielframa.com/ipad-cinema-model-tan-cases.htm

 • Frank Zijlstra
  Posted 10/01/2011 11:58 pm 0Likes

  Hi Patrick,

  Leuke post! ben je ook bekend met het merk Piel Frama?… Ik heb daar voor 2 jaar terug m’n Iphonecase vandaan gehaald. De site is walgelijk maar wat ze aan cases hebben is zonder meer erg fraai spul!

  Frank / @fzijlstra

 • Patrick Loonstra
  Posted 10/01/2011 6:45 pm 0Likes

  Klopt, dat kan =]
  Maar we proberen een mix te maken met wat andere zaken, maar die wel degelijk met lifehacken te maken hebben.

 • Michiel
  Posted 10/01/2011 6:42 pm 0Likes

  Op zich een leuke post, maar is dit nou een echte lifehack? Op deze manier kun je natuurlijk hoesjes en docks voor allerlei gadgets gaan behandelen.

 • Emile Klomp
  Posted 10/01/2011 12:17 pm 0Likes

  Hoi Ellen, ik denk dat jij zoiets zoekt of niet? http://www.ipad-center.nl/belkin-leather-ipad-sleeve-black.html

 • Ellen de Lange-Ros
  Posted 10/01/2011 11:20 am 0Likes

  Leuke voorbeelden, maar voor mij zijn al die hoezen niet handig. Ik wil per se een hoes waar de iPad ook in blijft zitten tijdens gebruik. Mocht hij dan eens uit m’n handen glippen (of uit die van m’n kinderen!), dan is er in ieder geval enige bescherming.

  Heb je ook tips voor mooie hoezen die om de iPad blijven zitten tijdens gebruik?

 • bramn
  Posted 10/01/2011 10:07 am 0Likes

  Padbag.nl verkoopt tegenwoordig kapstokken in plaats van iPad hoezen? 🙂
  Naast hoezen zijn vinyls, decals of gewoon stickers voor achter op je iPad natuurlijk ook hip. Zie bijvoorbeeld: http://blogof.francescomugnai.com/2010/05/pimp-your-ipad-25-awesome-vinyl-decals/
  Wellicht leuk om daar ook eens een lijst van favorieten van op te stellen?

Comments are closed.