Lifehacking Boekenclub – Durf!

Vandaag beginnen we met een nieuw initiatief, de Lifehacking Boekenclub. We merken dat boekrecensies erg in trek zijn bij jullie en onze gratis downloads vinden gretig aftrek (binnenkort komt 175 Lifehackingtips in de download!). In samenwerking met de site Boeklezers.nl (@boeklezers) beginnen we een pilot met de Lifehacking Boekenclub. Als lid van de boekenclub maak je kans op gratis boeken die je na het lezen met elkaar kunt recenseren en bediscussiëren op de Lifehacking Boekenclub. Uitgeverij AW Bruna stelt speciaal voor ons 10 exemplaren ter beschikking van Durf! de Nederlandse vertaling van Poke the Box, geschreven door marketing-allesweter Seth Godin. Deze Nederlandse vertaling ligt volgende week overal  in de winkel maar als je mee wilt doen aan de Lifehacking Boekenclub kun je dit boek gratis ontvangen!

Hoe werkt het?

Op Boeklezers.nl maak je een gratis account aan via Facebook of Hyves. Daarna kun je je abonneren op onze Lifehacking-club. Als je dat hebt gedaan maak je kans op één van de tien exemplaren van Durf!. Wij zullen donderdagmiddag 16.00 uur uit de aanmeldingen tien nieuwe leden selecteren en deze apart benaderen voor de adresgegevens. Je krijgt dan automatisch bericht en het boek thuisgestuurd.

Boeklezers.nl werkt volgens het principe van de boekenclubs. Je leest gezamenlijk een boek, per hoofdstuk of aantal pagina’s. Ieder lid recenseert het boek, geeft zijn mening, hoogte- en dieptepunten en natuurlijk kunnen jullie met elkaar in discussie over de inhoud van het boek. De meest interessante recensies zullen we hier plaatsen.

We beginnen vanuit Lifehacking met het boek Durf! maar laat dat je niet tegenhouden om met elkaar daarnaast ook andere boeken te bespreken!

Wat is de Boeklezers.nl?

BoekLezers.nl is de Facebook/Hyves voor boeken. Het is een sociaal netwerk over boeken. Nagenoeg alle Nederlandse boeken en auteurs zijn hier terug te vinden. De leden kunnen boeken recenseren en tippen, verder kunnen ze bijhouden welke boeken ze gelezen hebben. Ook het starten van leesclubs behoort tot de mogelijkheden. De site is gekoppeld met de twee grootste sociale netwerken, Facebook en Hyves, waardoor het inschrijfproces een stuk soepeler verloopt. Door de integratie kunnen lezers ook meteen hun vrienden op andere netwerken vertellen welk boek zij nu lezen. Ook kunnen zij hierdoor gemakkelijk vrienden een boek tippen. Op langere termijn zal Boeklezers.nl op basis van wiskundige algoritmes mensen boeken gaan tippen, op basis van hun recensies en tips. Hierdoor krijgt elke lezer persoonlijke, relevante boekentips.

Over Durf!

Poke the box heet Durf! in het Nederlands en verschijnt deze week (volgende week overal goed verkrijgbaar) voor maar €9,95. Ook komt er gelijktijdig een e-book uit (voor maar €7,95), wat het eerste Seth Godin e-book in Nederland is. Durf! is een manifest over het produceren van iets dat schaars is, en dus waardevol. Het eist dat je niet langer wacht op een routebeschrijving, maar zelf aan de slag gaat om er een te tekenen. Jij weet hoe je dit moet doen, je hebt het eerder gedaan, maar gaandeweg heeft iemand het uit je hoofd gepraat.

Seth Godin is de auteur van twaalf bestsellers, een populaire blogger en een succesvol ondernemer. Zijn boeken zijn in meer dan 35 talen vertaald. Hij is de oprichter van Squidoo.com, een van de honderd meest populaire websites in de Verenigde Staten. Godin was columnist voor Fast Company en Harvard Business Review en heeft duizenden lezingen gegeven voor bedrijven, overheden en non-profitorganisaties.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

  • Maaike
    Posted 22/05/2011 9:55 pm 0Likes

    Net zoals Mark geen Facebook of Hyves en ook geen behoefte aan.

  • Mark de Vries
    Posted 23/03/2011 2:55 pm 0Likes

    En als je geen Facebook of Hyves hebt?

  • Niels Gouman
    Posted 23/03/2011 9:48 am 0Likes

    Ook aangemeld! Tot nu toe vind ik dit fijner werken dan Shelfari 🙂

  • Martijn Engler
    Posted 22/03/2011 2:42 pm 0Likes

    Heb me aangemeld. 🙂

    Vraag me af hoeveel ik het ga gebruiken, aangezien ik het niet kan synchroniseren met Shelfari – de dienst die ik hier nu voor gebruik. Dit is natuurlijk wel van Nederlandse bodem, dus misschien wel leuk om in de gaten te houden. 🙂

Comments are closed.