Lifehacking in 2012: een terugblik

2012 zit erop. Een bewogen jaar voor wie internet intensief gebruikt: de omstreden PIPA/SOPA-wetgeving werd voorgesteld, The Pirate Bay werd geblokkeerd en er was veel ophef over online privacy. Op Lifehacking hebben we hier het nodige over geschreven, en we bleven groot fan van Evernote. Last but not least vierden we ons vijfjarig bestaan! Een terugblik:

Het eerste artikel

Lifehacking begon het jaar met het artikel Hoe kun je goedkoper producten uit de VS bestellen? Met de hier beschreven methode kun je niet alleen goedkoper producten geleverd krijgen, maar ook producten die via bijvoorbeeld Amazon nog niet leverbaar zijn in Nederland!

PIPA/SOPA en Pirate Bay

The Pirate BayOp 18 januari ging Lifehacking voor 12 uur op zwart, als protest tegen de PIPA/SOPA-wetgeving. Deze wetgeving stuitte gelukkig op zoveel weerstand, dat het niet is doorgevoerd. Waarom dit ‘gelukkig’ is? Onder andere online ondernemerschap en educatie zouden flink worden ondermijnd. Lees hier meer.

The Pirate Bay is wel geblokkeerd. Hij is echter niet onbereikbaar. Je kunt hem bezoeken met Proxy of TOR, of de hele inhoud downloaden in slechts 90MB.

Natuurlijk zijn er ook nog andere manieren om bijvoorbeeld je favoriete Amerikaanse series te bekijken zodra ze uit zijn. Lees hiervoor Houd je series in de gaten.

Veilige wachtwoorden en privacy:

shutterstock_103378880Privacy was een belangrijk onderwerp in 2012. Sites werden gehacked waardoor gegevens op straat kwamen te liggen, Facebook kwam met de timeline waardoor oudere posts makkelijker terug te zien zijn en veel mensen gebruiken nog steeds één wachtwoord voor verschillende diensten. En zo waren er nog veel meer privacykwesties.

Als je verschillende wachtwoorden hebt voor verschillende sites, vergeet je gegarandeerd een keer je inloggegevens. in Wachtwoorden maken en onthouden met keepass lees je hoe dit verleden tijd wordt. Een veilig wachtwoord kun je niet onthouden is ons motto als het op inloggegevens aankomt.

Facebook kwam met de nieuwe timeline, waardoor je per jaar alle oude posts kunt zien. Vóór de timeline moest je blijven scrollen om een post van een jaar oud terug te kunnen zien: een hele opgave op de wall van een actieve Facebook-gebruiker. Nu kun je van al je vrienden oude posts terugzien, die ze voor jou zichtbaar hebbengemaakt. Hoe staat het met jouw privacy?
Daarnaast nog een erg handige tip, die veel Faceboom-spam voorkomt: zet je Facebook-apps niet voor iedereen open.

Evernote

Evernote kwam ook dit jaar weer veel aan bod, in Evernote: overzicht van alles wat we er over schreven lees je alles wat we erover schreven. Op de valreep brachten we ook nog het e-boek Lifehacking met Evernote uit!

De 10 meest gelezen artikelen in 2012

In oktober schreven we al een terugblik op 5 jaar lifehacking, met per jaar de meest populaire artikelen die in dat jaar waren geschreven. In dit overzicht de meest gelezen artikelen in dit jaar, onafhankelijk van de publicatiedatum. De klassieker ‘hoe vang je fruitvliegjes’ was ook in 2012 weer populair!

  1. Bezoek The Pirate Bay met proxy of TOR
  2. Kilometers tussen postcodes berekenen voor je reiskostendeclaratie
  3. 14 mindmap programmas voor de pc
  4. Hoe Vang Je Fruitvliegjes?
  5. Ontdooi je vriezer in 10 minuten
  6. Hardloopafstand bekijken in Google Maps
  7. Hoe omzeil je de blokkade van The Pirate Bay
  8. 5 manieren om je wifi signaal te verbeteren
  9. Pdf bestanden maken en samenvoegen
  10. Nooit meer je USB kabel achter het bureau verliezen voor <€1

Nog meer leuke weetjes:

Totaal aantal unieke bezoekers: ruim 829 duizend

Totaal aantal pageviews: al deze duizenden mensen bekeken samen ruim twee miljoen pagina’s

Gemiddelde bezoekduur: 1 minuut en 50 seconden

Meestgelezen auteur: Frank Meeuwsen

Zoekwoorden: De meest ingevoerde zoekwoorden waarmee lifehacking gevonden werd: lifehacking, mindmap, koude handen, vriezer ontdooien, fruitvliegjes, procrastination en piratebay.org safe. Populaire zoektermen binnen de eigen site waren Evernote, GTD, mindmap, dropbox, outlook, iPad, takenmanager en eierwekker.

Browsers: De meestgebrukte browser blijkt toch nog Internet Explorer te zijn, met ruim 338 duizend bezoeken. Safari volgt met ruim 288 duizend, daarna Chrome met ruim 270 duizend en Firefox met ruim 184 duizend.

Meestgebruikte mobiele devices: De iPad was met grote voorsprong de koploper wat betreft mobiel gebruik. Met ruim 118.000 bezoeken was dit bijna twee keer zoveel als het aantal bezoeken van de nummer twee: de iPhone met ruim 64.000 bezoeken.

Steden: Ook het meeste digitale verkeer komt uit de grote steden. De top 10 steden die lifehacking bezochten: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Amersfoort, Arnhem en Zwolle.

Wat was dit jaar jouw favoriete artikel? Of waarover zou je meer willen lezen? Ik lees het graag in de comments!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author