Lifehacking in de bouwmarkt

Ik liep vandaag in de bouwmarkt en zag daar voor alle soorten rollen behang bakjes met behangmonsters. In dit geval waren dat stukjes behang ter grootte van een ansicht (u snapt hem al). Daarbij stond het volgende prijskaartje:

behangmonster1.JPG

Ik denk: 1 cent voor een mooi stukje gekleurd papier, het is geen geld! De mooiste kleuren al dan niet met reliëf, glans, plaatjes… Je kunt er ansicht-kaartjes van maken (plak een stevig stukje papier aan de achterkant en je hebt een kaartje) of de kinderen leuk mee laten knutselen.

Ik heb 15 kaartjes uitgezocht (zeer bescheiden) en liep er mee naar de kassa. Ik mocht ze niet eens afrekenen. Geweldige service. Ja ik weet lieve mensen dat het daar niet voor bedoeld is, maar eigenlijk om behang uit te zoeken voor op je muren… Maar ik zou zo zeggen: grijp je kans nu het nog kan. Veel te leuk.

behang.JPG

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

13 Comments

 • piet
  Posted 18/08/2008 10:57 am 0Likes

  Jeuzes wat een zielig gedoe. Dit is geen lifehacking maar vrekken-club-gedrag…

 • Ab Stammeshaus
  Posted 18/08/2008 10:56 am 0Likes

  Re: Kerstkaarten mailen gaat natuurlijk ook op als je een beetje duurzaam bezig wilt zijn.
  Het is een illusie dat e-mailen goedkoper is dan het versturen van een kaart/brief en e-mailen is al helemaal niet duurzaam te noemen. Het versturen van een e-mail is net zo duur, of misschien zelfs duurder dan het versturen van een kaartje (computer, stroom, internet-account, software, servers, etc etc etc Internet is helemaal niet duurzaam en zal dat ook niet worden doordat hosting providers de CO2 compenseren door het af te kopen. Duurzaamheid is in ons leven helaas heel ver te zoeken.

 • Annedien Hoen
  Posted 18/08/2008 9:58 am 0Likes

  Leuke tip! Bij mijn weten waren die samples altijd gratis trouwens, maar misschien dat mensen iets te gemakkelijk een handvol van dat spul meegraaiden om thuis in de prullenbak te kieperen.
  Misschien heb je nu een hele nieuwe knutselhobby uitgevonden! Na theezakjes, dakpannen en scrapbooking dan nu allemaal aan het behangfröbelen!

 • Alwin
  Posted 15/08/2008 7:42 pm 0Likes

  En toch kan ik me wel vinden in de al dan wat negatieve reactie van Gerard. De samples zijn daar niet voor bedoeld. Maar als de gierige nederlander prijskaartjes ziet met 0,01 EUR slaan ze helemaal door.

  P.s. een pak kerstkaarten haal je ook zo bij de Action, hoef je alleen nog maar even postzegels likken 🙂

 • Matthijs Roumen
  Posted 15/08/2008 1:22 pm 0Likes

  Jeetje Gerard, wat een felle reactie. Ik ben het alleen niet helemaal eens met je negativiteit. Weet je dat het de bouwmarkt helemaal niets kost om deze samples te bestellen? Deze worden gewoon vrijgegeven door de fabrikant van het behang. Zullen bouwmarkten er dus mee zitten? Nee joh. Er komen zelfs extra mensen naar de bouwmarkt toe die anders wellicht niet waren gekomen. Handig!

  En de behangfabrikant, zou die er problemen mee hebben dat ze wellicht iets meer samples moeten uitgeven? Natuurlijk niet. Gratis promotie. Mensen versturen vrijwillig een sample van jouw product naar andere mensen. Wellicht niet met de intentie waarvoor het bedoeld was, maar er zullen zo wel een stuk meer consumenten zijn die jouw product onder ogen krijgen.

  Er wordt dus echt geen service om zeep geholpen. Mocht het enorm aanslaan, dan kan jij over 10 jaar nog steeds vrolijk je behangsamples bij de bouwmarkt ophalen. Vrees maar niet. 🙂

 • Gerard
  Posted 15/08/2008 8:43 am 0Likes

  En zo gaan we weer… een mooie service voor mensen die thuis even willen kijken of het gekozen behang mooi staat.
  Kan me voorstellen dat ze bij de bouwmarkt denken: dat is een leuke service, en terecht.
  en wat krijg je dan, mensen die het meenemen om te knutselen! Omdat het zo lekker GOEDKOOP is. Wat een triestigheid zeg. Stel je nou eens voor dat mensen het lezen en dit ook gaan doen, dan wordt er een mooie sevice om zeep geholpen door mensen die te gierig zijn om gewoon knutselpapier te kopen daar waar ze knutselpapier verkopen, en niet de beleefdheid hebben om dit te laten liggen waar het voor is bedoeld. Ik zeg met opzet ‘beleefdheid’, want ik vind het echt erg dat mensen niet alleen dit soort zaken voor eigen gewin proberen uit te leggen en daar nog naar handelen ook, maar er ook nog trots op zijn en andere mensen er toe aansporen. En als iemand mij ooit een stukje behang stuurt als ansichtkaart, dan meld ik ze direct aan bij de stichting Correlatie.

 • Anja Wassenaar
  Posted 14/08/2008 9:08 pm 0Likes

  @Jeroen Gerth Het is de bouwmarkt die genoemd is naar ‘klus’ of ’taak’ : )
  Maar wellicht ook in andere bouwmarkten.
  Mijn kinderen vinden ze in ieder geval geweldig knutselmateriaal.

 • Erik
  Posted 14/08/2008 7:29 pm 0Likes

  Kerstkaarten emailen… Is het niet beter te wachten totdat je sociale contacten onderhoudt die een postzegel of meer waard zijn?

 • Matthijs Roumen
  Posted 14/08/2008 7:12 pm 0Likes

  @Sypie, @Freek: Duurzaamheid en goedkoper. Jup. Maar een echte handgeschreven kaart is altijd nog stukken persoonlijker dan een ecard. 🙂

 • Freek
  Posted 14/08/2008 7:06 pm 0Likes

  Sypie: Kerstkaarten mailen gaat natuurlijk ook op als je een beetje duurzaam bezig wilt zijn. Het geld wat je bespaart van geen kerstkaarten te kopen/drukken en postzegels storten aan een goed doel.

 • Sypie
  Posted 14/08/2008 6:50 pm 0Likes

  Is dit dan één van de hacks om geld over te houden? Als je geld over wilt houden dan ga je kerstkaarten e-mailen. Scheelt je weer tijd (=geld), brandstof (=geld en de bouwmarkten liggen meestal aan de rand vna dorp/stad) en een postzegel (=geld). Ons bent zuunig.

 • Jeroen Gerth
  Posted 14/08/2008 6:21 pm 0Likes

  Ha.. interessant voor mijn moeder. Die maakt altijd van die kaartjes.

  Maar is dit nou van toepassing op alle bouwmarkten of alleen waar jij toevallig was?

 • Matthijs Roumen
  Posted 14/08/2008 6:19 pm 0Likes

  Leuke tip! 😀

Comments are closed.