Lifehacking nu met Google Friend Connect

friendconnect.png“Don’t be evil” zeggen ze bij Google. We geven ze het voordeel van de twijfel. Echt. Door onder andere een Google dienst toe te voegen aan deze site: Google Friend Connect. Met deze widget rechts in de zijbalk kun je direct zien wie nog meer deze site bezoekt en kun je je vrienden uitnodigen en met elkaar over en op de site in conversatie gaan. Eigenlijk is het een soort “Vrienden van Lifehacking” dienst. Door je in te schrijven kun je wat meer over jezelf vertellen, links toevoegen aan je profiel en een avatar plaatsen.

Naast Facebook Connect, Twitter Connect en de Hyves OpenID is het een initatief om sites socialer te maken. De service werd al in 2008 aangekondigd, maar het lijkt nu wat meer bekendheid te krijgen. Want met Google Friend Connect kunnen we ook diverse sociale widgets toevoegen aan de site. We gaan er niet meteen de boel mee behangen maar zo nu en dan eens wat testen. Kijken wat ons en jullie bevalt. Want op welke manier kunnen Lifehackers nu online makkelijk met elkaar in contact komen via de site? Misschien voegen we ook eens de andere inlogmogelijkheden toe (Twitter en Hyves lijken mij wel populair in Nederland bij onze lezersgroep) en bekijken we wat het lekkerste werkt. Niets is definitief, we zoeken naar de beste mogelijkheden voor onze site en jullie, het conversatiepubliek. Laat ons weten wat je zou willen op onze site. Bijvoorbeeld meer mogelijkheden om reacties te delen, of een manier om makkelijker artikelen te delen? De reactiepanelen staan open!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Edwin
    Posted 27/04/2009 6:10 pm 0Likes

    Ik vind het idee van Friend Connect best aardig maar zie het nog niet zo snel gebeuren dat het intensief gebruikt wordt voor sociale toepassingen. Op sites hang je meestal niet zo heel lang rond en inmiddels zijn er zoveel kanalen waarmee je snel kunt communiceren dat FC iets te laat is.
    Meebo Rooms op sites worden ook niet al te vaak gebruikt. De chat van Ning ook beperkt. Twitter is op dit moment de meest efficiente, voor mijn gevoel.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]