Lifehacking versie 4 – Laat de lente maar komen!

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan de nieuwe vormgeving van de site. Na 7 jaar hebben we aardig wat materiaal verzameld en constant zoeken we naar de beste manier om dat te presenteren aan jullie. Gaan we mee met de trend van meer visuele artikelen, of zoeken we het juist in het minimalisme? Over welke onderwerpen willen we vaker schrijven? Kunnen we met series en thema’s gaan werken? Waarom hebben we zo weinig met links gedaan naar andere sites? Is elk onderwerp geschikt voor een compleet artikel of kunnen we het anders presenteren?

Met versie 4 van de site maken we een nieuwe stap. Niet alleen een fris uiterlijk, maar eveneens op de achtergrond allerlei verbeteringen. Eén van de verbeteringen waar ik persoonlijk erg blij van wordt is dat de site nu goed te lezen is op smartphones en tablets. Niet dat het verschrikkelijk was, maar het kan altijd beter. Afgelopen jaar is het bezoek via mobiele devices geëxplodeerd bij Lifehacking dus we moesten er wel iets aan doen. Een andere vernieuwing die je de komende tijd meer zult zien zijn andere soorten artikelen. Korte links naar interessante andere hacks en artikelen. Een video. Een tweet. Niet alles hoeft een lang verhaal te zijn. Soms heb je even behoefte aan een inspiratie-shot. Die gaan we je geven.

In de 25 jaar van het World Wide Web is er één constante, een site is nooit af. Je wilt altijd verder ontwikkelen. Een betere leeservaring geven. Meer interactie. Nieuwe manieren van lezen doen zich gelden. Daarom is dit niet het einde van een ontwerp- en ontwikkeltraject, maar een frisse start en een nieuw begin van het volgende hoofdstuk van Lifehacking. Met eindeloze dank aan het team wat dit mogelijk heeft gemaakt: De Friese rots in de branding Remkus de Vries. De man die WordPress eet voor zijn ontbijt en zorgt voor een solide fundament waar je op verder kunnen bouwen. Serversensei Geert Booster die de rookpluimen weghoudt uit onze server.Patrick Loonstra, de designer die uitdagingen niet uit de weg gaat en altijd zoekt naar nieuwe manieren van scherm-interacties. Bianca Spierenburg, een vrouw die leeft voor design en de mooie dingen in het leven. Zij heeft Lifehacking nieuw leven ingeblazen met een frisse visuele identiteit die vraagt om uitbreiding, verdieping en stickers!

Maar niet in de laatste plaats het volledige team aan auteurs en redactie wat zich dagelijks inzet voor de site. Zonder jullie zou dit er niet zijn en hadden we er niet zoveel plezier in. Dank jullie wel!

Slimmer werken en moeiteloos leven. Wij gaan er voor. Doen jullie mee?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

 • Eveline
  Posted 16/03/2014 6:32 pm 0Likes

  Leest tot nu toe uitstekend op mijn iPhone! Complimenten met dit nieuwe hoofdstuk.

 • Fred Zelders
  Posted 16/03/2014 3:54 pm 0Likes

  Gefeliciteerd met dit resultaat. ‘t Ziet er netjes uit.

  Eén opmerking:.
  – In het eerste blok op de hoofdpagina met gefeature-de post wordt de titel van die post afgekapt.

  • Oskar van Rijswijk
   Posted 16/03/2014 5:16 pm 0Likes

   @Fred

   Dank voor het compliment en de melding. Die bug staat nu op onze lijst van kinderziektes, die we allemaal gaan genezen.

   Zie je meer onvolkomenheden: laat het weten. Graag!

 • Wout
  Posted 15/03/2014 7:19 am 0Likes

  Ziet er goed uit! Lees de site vanuit newsify op iphone…

 • Robbert
  Posted 14/03/2014 9:08 pm 0Likes

  Prachtig geworden jullie nieuwe site, zeker op m’n nieuwe Macbook 15 inch Retina.

 • Freek
  Posted 14/03/2014 9:34 am 0Likes

  Ik lees nog altijd met plezier deze site. Het nieuwe ontwerp moet nog even een keer nagekeken worden op responsiveness, ik browse niet op volledig scherm maar daardoor valt de rechterbalk soms naar beneden.

  • Remkus de Vries
   Posted 14/03/2014 10:18 am 0Likes

   We hebben gekozen voor vaste breakpoints dus er kunnen schermresoluties zijn die niet perfect passen. Wat voor schermresolutie gebruik je Freek?

   • Freek
    Posted 14/03/2014 2:15 pm 0Likes

    Ik browse op mijn tweede scherm, daar heb ik een resolutie van 1280×1024. In dit artikel gaat het wel goed, op de voorpagina niet.

    • Remkus de Vries
     Posted 14/03/2014 3:13 pm 0Likes

     da’s apart.. zo’n scherm heb ik hier ook en daar gaat bij mij alles goed. Ook als ik op mijn grotere scherm kijk en de browser resize naar die dimensies zie ik geen issue..

 • JD
  Posted 14/03/2014 9:21 am 0Likes

  Het ziet er prachtig uit! Zelfs op mijn oude Samsung Gio is het inderdaad fijn leesbaar. Wel zie ik daar totaal ‘vercropte’ headerfoto boven het bericht (zelfs tot portrait-verhouding geperst) die ongeveer een schermgrootte heeft. Die voegt op deze manie weinig toe, naar mijn mening.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]