Lifehacks van 100 jaar geleden

plantenwolWe zijn bijna 6 jaar met deze site bezig, maar het idee van Lifehacking is al veel ouder. Zo hebben we het al vaker gehad over oma’s tips en handige huishoud-hacks die al jaren lang bestaan.
Aan het einde van de 19e eeuw begon een sigarettenmerk zijn pakjes te verstevigen met karton. Al snel kwamen ze op het idee om deze stukken karton op te leuken met tekeningen en trivia. Zo kwam er een serie op de markt met “how-to’s” uit die tijd. Prachtig om te zien hoe er in die tijd over veiligheid werd gedacht. Maar tegelijkertijd zijn sommige tips nog steeds bruikbaar. Wat te denken van deze:

Om je planten tijdens de vakantie water te geven, plaats je ze rondom een bak water die iets hoger staat. In de bak hang je een paar draden wol, in elkaar gedraaid. Deze drenk je in het water en leg je met het andere einde op de aarde in de bloempot. Geweldig!

Meer van deze tips uit de vorige eeuw vind je op Mentalfloss.

(↬ @RubenMellaart)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Mirel Masic
  Posted 30/07/2013 1:44 pm 0Likes

  Dat boekje lijkt me handig om mee te nemen op vakantie 😀

 • frans van der reep
  Posted 24/07/2013 3:43 pm 0Likes

  Weet je, vrijwel alle zaken die nu als nieuw naar voren worden gebracht zijn al lang bekend. We hebben er natuurlijk geen belang bij dat zo te zien en keizen liver de toonhoogte dat we het wiel hebben uitgevonden maar dit is de ontnuchterende waarheid.

  Wellicht heeft het er mee te maken, maar als bijna 60ér was mij deze tip over woldraden boven de planten bekend. Dta soort dingen leerde je bijv ook op de huishoudschool….Weet je, als je opgegroeid bent zonder koelkast weet je nog hoe een huishouden zonder koelkast te runnen. Heeft zijn voordelen.

  Frans

Comments are closed.