Live Writerfox – Blogextensie voor Firefox

Typewriter Ik gebruik het gratis programma Windows Live Writer (WLW) om mijn blogposts te maken. Eerlijk gezegd is het een van de betere Microsoft producten. Het werkt erg lekker met andere services zoals WordPress (het CMS achter Lifehacking) en het blinkt uit in simpelheid. Ik kan offline posts voorbereiden en op mijn gemak aan de tekst werken zonder bang te zijn voor een browsercrash of het kwijtraken van tekst door een serverfout. Aangezien het een Microsoft-product is, biedt WLW de mogelijkheid om direct in Internet Explorer een webpagina met geselecteerde tekst in een nieuw artikel te zetten. Als Firefox-gebruiker voelde ik me een beetje in de kou staan. Maar gelukkig is er nu de Firefox extensie Live Writerfox waarmee ik ook direct in Firefox een tekst kan selecteren en naar WLW kan sturen om er een artikel omheen te schrijven. Voor je de extensie installeert moet je wel Windows Live Writer hebben geïnstalleerd.

(Foto: jetheriot)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

6 Comments

 • Kakelkop
  Posted 05/06/2008 11:23 am 0Likes

  @Willem

  Principes dus ?

  Even een stukje kennis voor je. Een paar jaar geleden ontdekten een paar journalisten in het jaarverslag dat Microsoft de nieuwe eigenaar was van een bedrijfje met de naam Clarion, de makers van Clarius.

  Clarius zegt niet veel mensen iets en dat was nou net de bedoeling. Dit product heette vroeger Gator en dat zegt veel meer mensen wat. Spyware dus. Heel erg irritante spyware.
  Pikant detail aan deze aankoop was dat MS in deze zelfde periode aktief spyware makers juridisch vervolgde omdat hun klanten lastig gevallen zouden worden. Nog pikanter was dat men ontdekte dat MS antispyware tools plots geen detectie meer hadden voor Clarion software.

  Desgevraagd om een reactie gaf MS met tegenzin toe dat de bedoeling van de aankoop van Clarion was om aan ‘datamining’ te doen middels hun Live producten.

  MS is net als een cokedealer. Het eerste shot is gratis, daarna is het betalen tot je blauw ziet. Is het niet met geld, dan met je gegevens of via reclame.

  Voor wie denkt dat het wel meevalt; MS legde 500 miljoen USD (voor de koersval) op tafel voor dit bedrijfje.

  Verder zou ik willen opmerken dat er een paar miljoen amerikanen zijn die nu heel erg spijt hebben dat ze niet wat meer principes hadden toen ze een Zune kochten. Die hebben ze gevuld met nummers die ze via de MSN store kochten. Alleen vond MS het toch niet winstgevend en de stekker ging eruit. Vervelend genoeg bevatten al die miljoenen nummers DRM. Dus die muziekbestanden zijn nu compleet onbruikbaar geworden.

  Blij dat ik principes heb.

 • Kees Romkes
  Posted 02/06/2008 8:33 pm 0Likes

  @willem: 100% mee eens !

  Op desktop: Windows live writer
  Op USB stick (U3 app launcher): Firefox met scribefire
  Op mac: Firefox met scribefire 😉

 • Willem
  Posted 01/06/2008 10:19 am 0Likes

  @Kaaskop
  Wanneer leren mensen toch eens met wat minder principes te leven? Het maakt het leven zoveel aantrekkelijker. De beste lifehack is in mijn ogen om het beste van alle werelden te pakken zonder jezelf beperkingen op te leggen in de zin van “dat raak ik niet aan”.
  Windows live writer is een prima pakket dat precies doet wat het moet doen. Helaas kan ik het op mijn Asus Eeepc niet installeren, dus gebruik ik daar Scribefire, dat ook prima bevalt.
  Maar op mijn desktop ga ik jouw tip uitproberen Frank!
  @hazard
  Je bent waarschijnlijk een internetgebruiker zonder netetiquette kennis?

 • Kakepkop
  Posted 29/05/2008 8:40 pm 0Likes

  Het probleem is alleen dat je bij MS producten maar weer af moet wachten hoe lang het in de lucht blijft en wanneer het geld gaat kosten. Ik persoonlijk raak nog geen MS website aan met een 10 meter lange stok en ook thuis is het 100% non Microsoft.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 29/05/2008 12:27 pm 0Likes

  @Biohazard nounounou…Scribefire ken ik zeker wel en heb ik ook gebruikt. Windows Live Writer heeft mijn persoonlijke voorkeur. Het is niet de bedoeling om bij elke nieuw programma of extensie die we hier beschrijven alle alternatieven te geven. De reacties zijn daar een mooie aanvulling voor! 🙂

 • Biohazard
  Posted 29/05/2008 12:03 pm 0Likes

  Ooit gehoord van ScribeFire? een hele mooie Firefox extentie die deze functionaliteit al een behoorlijke tijd in zich heeft. Dus je bent waarschijnlijk een Firefoxgebruiker zonder Firefox kennis.

Comments are closed.