Livestream Tour de France 2010

We hebben er in 2008 en 2009 al melding van gemaakt en het blijkt dat veel mensen op zoek zijn naar de livestream van de Tour de France dit jaar. Wie zijn wij dan om je niet verder te helpen?

De livestream van de Tour de France 2010 is wederom bij de NOS te volgen, maar er is meer! Wat te denken van alle Twitterende wielrenners en volgers van de Tour? Of de complete route op Google Maps en Google Earth? Alle tweets en foto’s op de RaboSport pagina (via MobyNow)? De Chalkbot is dit jaar opnieuw aanwezig, evenals de Nederlandse kunstenaar Gaby Zwaan die dagelijks kunstwerken maakt rondom de Tour. Volg het op zijn speciale projectsite. Meer links naar interessante online Tour applicaties en netwerken zijn welkom in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Jan Wybe
  Posted 21/07/2010 12:50 pm 0Likes

  Wat grappig: de televisie-beelden van de Tour de France vind ik prachtig, met name vanwege de mooie landschappen waar de fietsers doorheen komen, maar aan gepraat over sport op de radio heb ik juist een gruwelijke hekel. Ik luister graag naar nieuws en achtergronden op Radio 1, en de periodes van Tour de France en WK zijn voor mij dan een kwelling. Ik ben dan ook juist op zoek naar een programma waarmee al het sportgeneuzel uit Radio 1 weggefilterd zou kunnen worden, en vervangen door actualiteitenprogramma┬┤s, maar daarvoor ben ik bij deze pagina vandaag geloof ik niet aan het juiste adres! ­čśë

 • Dirk Jan van der Wal
  Posted 21/07/2010 12:25 pm 0Likes

  De Rabo heeft niet alleen een leuke site. Rabobank heeft ook een mooie iPhone app. Dagelijks is daarop live het verloop van de etappe te volgen, waar bevinden de renners zich, voorsprong en samenstelling van kopgroep, volgers en peloton.

  Via nu.nl de tour live volgen geeft een soortgelijk beeld maar dan op de PC.

  En meer old school: ici radio Tour de France…

 • Joram
  Posted 20/07/2010 11:05 am 0Likes

  Vergeet de mobiele site van de NOS niet, waarmee je (ook met je iPhone) live de stream en het nieuws van de Tour kan volgen.

  Gisteren heb ik de ontknoping van de etappe bij de bushalte gezien op m’n iPhone… ­čÖé

 • monkeloor
  Posted 20/07/2010 10:07 am 0Likes

  google maps is leuk, maar het zijn alleen de start- en finishplaatsen met een lijntje ertusssen. Samen met de opmerking “The actual route between each stage start and finish will be updated as details are provided to us.” Beetje jammer

 • Arjan Aanraad
  Posted 20/07/2010 9:47 am 0Likes

  Geweldige bijdrage! Jammer dat ik er nu pas achter kom.

Comments are closed.