Los je problemen op met een rubber eendje

In de wereld van online development bestaat een baan meestal uit het constant oplossen van problemen. Het schrijven van software lijkt vaak meer op het oplossen van een puzzel dan op wiskunde, waardoor het kan gebeuren dat je soms vastloopt tijdens het oplossen van die puzzel. Een vaak terugkomende methode om een probleem op te lossen is de methode met een rubber eendje.

https://lifehacking.nl/diy/hoe-werk-slimmer-team-deel-1/

Rubber eendje

We kennen het misschien wel van Sesamstraat. Ernie vertelt hele verhalen aan zijn badeendje, terwijl hij natuurlijk zelf ook wel weet dat het rubber eendje niets terug zal zeggen.

Het voorbeeld is misschien wat vergezocht, maar het slaat wel degelijk op een bekende werkwijze om problemen op te lossen in de wereld van programmeurs en ontwikkelaars. Door het probleem hardop en op een simpele manier aan iets of iemand uit te leggen, is de kans groot dat je in een helder moment het antwoord op de puzzel vindt. Deze methode is zo bruikbaar dat het zonde is om deze alleen te gebruiken als het gaat om programmeren en ontwikkelen.

002-duck

Andere invalshoek

Probeer de volgende keer eens een probleem uit te leggen aan iemand die niets weet over de context van jouw probleem. Om iets uit te leggen moet je bepaalde stof vanuit een andere hoek benaderen zodat de ander het kan begrijpen. Deze verandering van invalshoek kan een helder moment met zich meebrengen waardoor je het antwoord vindt op je probleem.

Welke methode gebruik jij voor problemen waarbij je niet snel de oplossing voor vindt? Tip ons en de andere lezers in de reacties!

Tell Us What You Think
3Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]