Maak een Time Lapse met je iPhone! App-review: iMotion

Met iMotion kun je met je iPhone heel gemakkelijk Time Lapses maken. Een Time Lapse is een serie foto’s die met regelmatige interval genomen zijn op dezelfde locatie, die vervolgens achter elkaar geplaatst worden, waardoor de suggestie van film wordt gewekt. Simpel gezegd: een gifje, maar dan met veel meer beelden.

iMotion is een simpele app. Je kunt er een Time Lapse mee opnemen en je gemaakte Lapses bekijken, opslaan en delen via Facebook.

Via ‘New Movie kom je op het volgende scherm:

iMotion

Je kunt ook kiezen voor een staande video.

In dit scherm kun je kiezen voor Time Lapse, met een in te stellen interval. In verband met de onstabiliteit van de gemiddelde iPhone is deze aan te raden, bij manual beweegt de telefoon door de aanraking teveel. De geluidsgestuurde bediening werkt bij mij helaas niet goed.

Maak je een time lapse van een vloeiende beweging, zoals de ondergaande zon, dan is een vaste intervaltijd sowieso het mooist. De intervaltijd waaruit je kunt kiezen is 1, 2, 3, 5, 10, 20, 30 seconden, 1, 2, 3, 5, 10, 20, 30 minuten, 1 uur of 1 dag.

Als test maakte ik dit filmpje:

Deze heeft 13 frames per seconde. Je kunt kiezen uit 1 frame per seconde tot 30 frames per seconde. 1 frame per seconde werkt op mijn toestel (een ouderwetse 3GS) niet zo goed, tussen het maken van een foto en het aftellen zit nog twee seconden ‘processing’-tijd.

De app exporteert de Time Lapses als .mov, waardoor je ze makkelijk kunt delen.

Deze app is vooral leuk speelgoed, maar in specifieke situaties zou je het ook kunnen gebruiken tijdens een presentatie over de voortgang van je onderwerp: dit is weer eens wat anders dan foto’s op opeenvolgende powerpoint-sheets 😉

 

Om een indruk te geven van een een professionele Time Lapse: ongeveer een maand lang heeft deze videomaker de sloop van ‘t Loon in Heerlen vastgelegd:

 

iMotion is gratis te downloaden in de app store.
iMotion HD - Fingerlab

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]