Maak Google Reader wat rustiger

googlereadercustomizableHet developersteam van Google Reader heeft een nieuwe feature in hun nieuwslezer geplaatst, de mogelijkheid om de zogenaamde favicons van je abonnementen te tonen. Leuk, niet wereldschokkend en gelukkig ook zelf aan en uit te zetten. Maar waarom zou je je nieuwslezer zo versieren zoals Google Reader dat aanbiedt? Je kunt met een klein Greasemonkey script (wat is Greasemonkey?) helemaal zelf bepalen welke functionaliteiten je wel en niet in Google Reader wilt. Eenmaal geïnstalleerd kun je, terwijl je in Google Reader bent, via Extra > Greasemonkey > Scriptcommands zelf bepalen welke functionaliteiten je wel en niet wilt op Google Reader. Aanrader voor netbooks!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

5 Comments

 • Kim Brand
  Posted 02/11/2010 7:15 am 0Likes

  Beste Frank,

  Via wat zoeken naa RSS feeds kwam ik op jullie pagina. Ik gebruik zelf Google Reader, ook het kunnen zoeken in feeds gebruik ik vaak. Is het mogelijk in mijn eigen website die functionaliteit te kunnen gebruiken? Met andere woorden, ik zoek een mogelijkheid om de zoekcriteria op RSS feeds van Google Reader te integreren met mijn eigen website.
  Alvast enorm bedankt voor je reactie,

  groet,
  Kim

 • Martijn Aslander
  Posted 28/11/2009 4:30 pm 0Likes

  @eline, Netvibes werkt inderdaad prima als je niet heel erg veel rss-feeds hebt die je volgt…

  Wil je echter meer dan 200 feeds volgen, dan is Google Reader, sneller en krachtiger qua mogelijkheden…

 • ElineWalda
  Posted 28/11/2009 3:54 pm 0Likes

  Wat mijns inziens het ordenen van rss-feeds nog een stuk gemakkelijker maakt: niet Google Reader maar Netvibes gebruiken. Kreeg ik ooit als tip van Sigrid vd Hoeven, en het bevalt me geweldig. Ik heb nog geen andere manier kunnen ontdekken om zo snel maar vooral ook – zo afgestemd op je eigen wensen – rss-feeds te ordenen, lezen en delen. Of heb ik iets gemist?

Comments are closed.