Maak iets waar je kind tegenop ziet leuk!

De dochter(6) van mijn stiefzusje moest een bril.
Dat vond ze echt helemaal niet leuk en ze was bang dat de kinderen uit haar klas haar zouden gaan pesten of de bril niet mooi zouden vinden.
Hoe haar moeder haar ook vertelde dat dat vast niet ging gebeuren, ze bleef er bang voor.
Mijn stiefzusje bedacht een plan:
Ze maakte samen met haar dochter een snoep-bril. Twee marshmallows, satéstokjes en chocosaus voor de pupillen, het zag er geweldig uit. En de eerste dag dat haar dochter met bril op in de klas verscheen had ze voor alle kinderen de snoepbrilletjes als traktatie mee.
De kinderen vonden het geweldig en ze vonden de bril van roos (natuurlijk) heel mooi. Roos ook blij, al was het maar die gezellige moeder-dochter freubel ervaring voorafgaand aan het trakteren.
En ze wordt zeker niet met haar nieuwe bril gepest.

(zonder die bril-traktatie waarschijnlijk ook niet, maar nu was het wel veel leuker!)

Jullie nog leuke ervaringen op dit gebied? Schrijf een comment.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Olivier
  Posted 06/02/2008 9:01 am 0Likes

  Het idee van voorwerpen opduiken lijkt me een goed plan. Ik weet nog van mijn eigen jeugd dat ik dit geweldig vond. Intertoys here I come. 😉 Een brilletje heb ik nog niet aan gedacht en zal ik bij het vrijzwemmen eens voorstellen. Bedankt voor de tips!

 • Maik
  Posted 05/02/2008 11:18 pm 0Likes

  Hallo Olivier,

  ik geef zelf al 2 jaar zwemles, en het is maar net hoe een een zweminstructeur met zijn kinderen omgaat. Veel kinderen vinden het eng om in het begin onder water te zwemmen, ik heb daar zelf een spel variant op bedacht, waardoor de meeste kinderen het leuk gaan vinden om onder water te zwemmen. Daarnaast geef ik ook snorkel/duiklessen en hierbij zijn ook vaak oudere mensen die het vervelend/beangstigend vinden om onder water te zwemmen, maar als je daar op de juiste manier mee omgaat, kun je iedereen over zijn angst heen helpen.

  Wat je er echt zelf aan kunt doen? Niet veel, probeer veel te zwemmen in vrije tijd, maar push je zoon dan niet om onder water te zwemmen, dit werkt juist averechts. Vraag aan de leraar of ze een klein zwembrilletje op mogen, hierdoor kunnen ze goed zien onder water, wat voor veel kinderen al helpt om het onder water te zwemmen minder eng te maken.

  Daarnaast zijn in speelgoed winkels ook leuke speeltjes te vinden die je in het water kunt overgooien, maar die naar de bodem zakken, ik weet haast zeker dat u kind het niet eng zal vinden om dit op te duiken. Kijk er eens na, als u in de speelgoed winkel bent. Ik gebruik zelf voor mijn lessen wel eens speelgoed torpedo’s die schieten door het water alle kanten op, en zakken vervolgens naar de bodem, de meeste kinderen vinden het geweldig om er mee over te gooien, en duiken vervolgens allemaan (onbewust) het stuk speelgoed op.

  mvg,

  Maikel

 • Olivier
  Posted 05/02/2008 12:03 pm 0Likes

  Mijn oudste zoon (net 5 jaar) gaat met tegenzin naar zwemles toe. Niet omdat hij zwemmen niet leuk vindt, maar omdat hij onder water zwemmen erg eng vindt. Tijdens de les moeten de kinderen in het water duiken, een stukje onder water zwemmen en door een gat zwemmen waarna ze weer boven mogen komen. Hij ziet er als een berg tegenop en moet zelfs overgeven van de spanning soms. Natuurlijk kan ik als ouder met hem op regelmatige basis gaan oefenen, maar wellicht dat iemand nog iets weet om mijn zoon over de drempel heen te krijgen. Ik heb de indruk dat het namelijk puur een kwestie is van vertrouwen. Zodra mijn zoon weet dat hij het makkelijk kan (hetgeen hij heeft bewezen in bad door langer dan 16 seconden onder water te blijven) vindt hij het hoogstwaarschijnlijk geweldig en is er geen vultje aan de lucht.

 • Maarten
  Posted 04/02/2008 5:28 pm 0Likes

  Goed bedacht!

 • Dain
  Posted 04/02/2008 11:35 am 0Likes

  Klinkt leuk en gezellig

 • Henk
  Posted 04/02/2008 12:03 am 0Likes

  Leuk

Comments are closed.