Maak je eigen notitieboek met Bound For Anything

Als ik GTD gebruik is het voor mij erg belangrijk dat ik alle informatie die ik tegenkom goed op kan slaan. Meestal doe ik dit online, maar in veel gevallen heb ik een notitieboekje bij me om nieuwe ideeën uit te werken die ik niet makkelijk met een app uit kan werken. Moleskine is een favoriet voor veel lifehackers en ik hoor ook steeds vaker ecosystems voorbij komen met als groot voordeel makkelijk uitscheurbare blaadjes.

Deze oplossingen zijn meestal ruim voldoende, maar het wordt helemaal leuk als je zelf een notitieboekje samen kan stellen. Denk hierbij aan dat je de verhouding gelinieerd en geblokt zelf kan samenstellen. En dat je nog een aantal pagina’s in kan voegen die de layout van een webbrowser hebben om een grove schets van een website in te maken. Een kalender per week? Of per maand? Kan ook. Bound Costum Journal geeft de oplossing. Het Kickstarter project geeft je de mogelijkheid om geheel in eigen stijl je notitieboekje samen te stellen. Een overzicht van alle soorten pagina’s die je in het notitieboek kan stoppen:

 • Lege pagina’s
 • Gelinieerde pagina’s of geblokte pagina’s
 • Week of Maand-kalender
 • Layout van een webbrowser
 • Leeg Storyboard
 • Layout voor bladmuziek
 • Adresboek
 • Kaarten van 5 steden (minder relevant omdat het amerikaanse steden zijn, er is nog wel plek om een op een stad te stemmen als toevoeging)

Kortom, dit is de ideale oplossing voor het notitieboekje waar je al tijden naar op zoek bent. De Bound Costum Journal komt in twee varianten. De Memo, een boekje met maximaal 44 pagina’s kost 15 dollar. De Journal heeft maximaal 120 pagina’s en kost 40 dollar. Dit bedrag is niet alleen voor het boekje maar ook om het project werkelijkheid te laten worden. Je helpt namelijk de bedenkers om hun project te financieren. Voor een uitgebreide uitleg verwijs ik je graag naar mijn eigen blog, waar ik een uitgebreide uitleg geef. Ook op Lifehacking schreven wij al eerder over Kickstarter. Toen ging het over de 5 coolste projecten van nu en toen.

Om het daadwerkelijk te verzenden naar Nederland betaal je 15 dollar extra. Het project loopt nog 14 dagen en is al voldoende gefinancierd dus de boekjes worden gemaakt. Na die 14 dagen is het voorlopig niet meer mogelijk het boekje te bestellen totdat de bedenker het project verder heeft uitgewerkt. Wil je nu graag je eigen notitieboekje samenstellen? Kijk dan hier voor meer informatie en uitleg.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Jacob
  Posted 25/07/2011 10:48 am 0Likes

  Kun je er ook Livescribe notitieblaadjes in laten stoppen?

 • Renk
  Posted 20/07/2011 5:38 pm 0Likes

  Wel leuk. Ik zweer bij duummies, leef er echt mee. Die heb ik altijd en overal bij me en planken vol volgekalkte dummies, met bladzijde na bladzijde aantekeningen, teksten, tekeningetjes, storyboards etc. Ik ben ook echt heel kieskeurig in waar een goeie dummie aan moet voldoen: stevig, gladde kaft, met lint, ingebonden en gelijmd, GEEN perforaties om blaadjes uit te scheuren, niet te groot en niet te klein, harde kaft, glad papier zonder lijntjes, niet gedateert, ruimte hier en daar voor tekeningen maar niet te veel. Dan is zo’n oplossing wel erg leuk. Alleen… mijn nichtje op de kunstacademie maakt die dingen voor mij zo veel ik maar wil en dan is dat toch wel een aanzienlijk goedkopere oplossimg.

 • Bink
  Posted 18/07/2011 12:58 am 0Likes

  Leuk idee! Maar voor veel minder kan je bij Dudeldopp.nl deze mooi ontworpen Koreaanse schriftjes-systeem krijgen, bestaande uit een datumloze planner (dag- week of maand) met bijpassende plastic hoesje kan je er een er een blanko schriftje bij doen: http://dudeldopp.nl/plannen/planners/compat-planners-zonder-datum.html

 • Marjon
  Posted 15/07/2011 10:50 am 0Likes

  @ Marloes: grappig, dat heb ik ook gedaan. Ik heb een kartonnen bankgiromap kleiner gesneden, en in een leren hoesje geschoven waarin ook mijn telefoon, pen en badge van het werk passen. Paar tabbladen genomen en ook kleiner gesneden. Alle restjes papier gaan op, ideaal.

 • Marloes Smit
  Posted 13/07/2011 11:30 am 0Likes

  Ik heb een plastic 2rings-map van de hema genomen, afgesneden zodat ie geschikt is voor A6-velletjes, je kan er met de perforator gaatjes in maken, en er allerlei soorten papier indoen.
  Met een paar bredere vellen erin, heb je tabbladen.

 • Andre Mud
  Posted 12/07/2011 12:35 pm 0Likes

  Leuk idee, maar qua prijs zal niet gaan werken denk ik. Lijkt trouwens wel wat op http://www.diyplanner.com. Hier kan je ook templates e.d. downloaden en hiermee een boekje samenstellen.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]