Maak je tuin lenteklaar in vijf stappen!

De lente is begonnen! Je tuin staat volop in bloei en je kan wellicht niet wachten om meer tijd buiten door te brengen. Groot gelijk! Alleen is het pas écht genieten als je tuin lenteklaar is, toch? Met de juiste tips en trucs verloopt dat sneller dan je denkt …

1. Tijd om de bosmaaier aan het werk te zetten!

Staat je gras ontzettend hoog? Hebben je struiken en planten zich sinds het najaar goed verspreid? Of zie je niets anders dan takken? Logisch. Je gazon en planten beginnen volop te bloeien vanaf 5 à 6 graden. Links en rechts hoor je de buren ongetwijfeld al flink maaien. Ook voor jou is het tijd om je handen uit de mouwen te steken en je tuin lenteklaar te maken. Met een bosmaaier is de klus snel geklaard. Je maait hoog gras en verwijdert dik onkruid, riet en lichte houtige gewassen in één keer. Zonder veel moeite.

Aankooptips!
Heb je nog geen bosmaaier? Overweeg het zeker! Het is een prima investering die je flink wat tijd en energie kan besparen. Bosmaaiers zijn namelijk ideaal voor het zwaardere maaiwerk. Of voor bepaalde plaatsen in je tuin waar je moeilijk met je grasmaaier geraakt. Je hebt verschillende soorten, modellen en opties. Met een accu of op brandstof. Met draad of snijmes. Met een rechte of gebogen handgreep. Kies vooral een exemplaar dat goed in de hand ligt. En dat uitermate geschikt is voor jouw tuin. De toestellen van Makita zijn ontzettend degelijk, robuust en duurzaam.

2. Je tuin lenteklaar hebben? Bemest je grond!

Je planten hebben een stevige winter achter de rug. Ze moeten terug kracht krijgen om je tuin een mooi groen plaatje te geven. Nadat je met de bosmaaier je tuin tiptop hebt opgeknapt, geef je je grond nieuwe voedingsstoffen.

Om je planten goed in de watten te leggen, gebruik je maar beter organische mest. Die bestaat uit plantaardige of dierlijke grondstoffen. Omdat mestkorrels snel in de grond moeten trekken, bemest je je grond best net vóór een regenbui. Zo hoef je zelf ook minder te bewateren.

3. Zet de bloemetjes buiten (letterlijk)

Bij de lente horen natuurlijk ook prachtige lentekleuren. Geef je gazon sfeer met enkele mooie voorjaarsbloemen. Zo ga je bij elke zonnestraal extra genieten van je mooie tuin.

Plant de bloemen waar je binnen al plezier van had, nu buiten. Je narcissen, krokussen, tulpen en hyacinten, krijgen een nieuw leven én jij geniet buiten gewoon verder.

Voor de échte bloemenliefhebbers: denk intussen ook al aan je zomerbloemen. Geef ze nu al een leuke plaats en kijk uit naar hun zomerbloei!

4. Vermijd droogte

Door stijgende temperaturen drogen de grond en de planten snel uit. Houd je tuin in leven en bewater ‘s avonds. Zo voorkom je dat je planten verbranden. Stel je voor dat het uitsloven met je bosmaaier voor niets is geweest!

5. Ook je terras is part of the game

Op een zachte lentedag kom je graag tot rust op je eigen terras. Ook deze verdient een opfrisbeurt. Rondom je terras gebruik je de bosmaaier om de uitstekende sprietjes weg te maaien. Vervolgens spuit je je terrastegels of klinkers met een hogedrukreiniger schoon. Daarna is het tijd om je tuinmeubels opnieuw boven te halen. En om volop te genieten …

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel. 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

0 Comment

  • Lockpicking
    Posted 23/04/2019 5:12 pm 0Likes

    Pas wel op het kan nog steeds vriezen!

  • René
    Posted 19/04/2019 6:34 pm 0Likes

    Dit is oppervlakkige informatie, eerder een reclame voor zo’n domme bosmaaier, een overbodig lawaaiapparaat waar buren last van hebben en die zijn werk pas na lang (ineffectief) gedaan heeft.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]