Maak je verzending ongedaan in Gmail

Het schrikscenario dat nét nadat je op verzenden hebt gedrukt je ontdekt dat de mail nog niet verstuurd had mogen worden. Of juist naar de verkeerde persoon is gestuurd of… of… of… Het zijn gruwelijke seconden van ongeloof en verbijstering. Maar Gmail heeft nu de oplossing: gewoon terughalen die mail!

Elke gebruiker van de webversie van Gmail beschikt, na een lange testperiode van 6 jaar in de labs van Google, over de moeder van alle reddingsfuncties. Die optie moet je alleen nog even aanzetten want de optie zit verstopt. Navigeer naar Instellingen onder het wieltje rechts bovenin het scherm. Die vind je onder je accountnaam. Op het tabblad Algemeen zoek je naar de 8e optie (Verzenden ongedaan maken) en plaats een vinkje voor de optie Verzenden ongedaan maken inschakelen. Je kunt zelf bepalen hoe lang je daarvoor de tijd wilt hebben. Tussen de 5 en 30 seconden. Bevestig de wijzigingen helemaal onderaan het scherm en voortaan heb je de optie om mails kort na het verzenden terug te halen. Let wel: strikt genomen haal je de mail niet terug, maar bouw je een extra vertraging voordat hij wordt afgeleverd. Maar dat kan net genoeg zijn om die ene hele grote flater te voorkomen. De functie werkt alleen in de webversie van Gmail.

Criptext

In de toekomst kunnen we misschien nog wel veel meer op dit gebied verwachten. De Amerikaanse startup Criptext claimt een oplossing te bieden met een add-on voor Gmail en Chrome. Waarmee je zelfs na ontvangst een mail kunt intrekken. Ook als de gebruiker hem al heeft gelezen. Met als klap op de vuurpijl een self destruct timer. Je kunt het zelf gratis proberen.

cryptxt

 

(Fotocredits Shutterstock)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

Comments are closed.