Sigarettenrook? Die werk je de kamer uit met een natte handdoek

Ondanks dat rokers steeds zeldzamer worden, kan het nog wel eens gebeuren dat je een gast hebt die graag een sigaret wilt roken. Soms wil je in zulke gevallen gastvrij overkomen en laat je ze gewoon roken, ondanks dat je enorm opziet tegen de stank die roken met zich meebrengt. Door deze tip hoef je niet meer urenlang in de geur van sigaretten en andere tabak te zitten!

https://lifehacking.nl/thuis-tips/alternatieve-schoonmaakmiddelen-zuiveringszout-azijn-en-cola/

Pak een handdoek en hou de helft hiervan onder de kraan. Nadat je de natte helft hebt uitgewrongen, pak je de droge helft met je twee handen beet. Slinger nu de handdoek voorzichtig boven je hoofd in de kamer die je van de tabaksgeur wilt ontdoen. Je zult merken dat de geur binnen enkele minuten weg is.

Waarom werkt het?
Rook is een aerosol, hiermee bedoelen we dat de rookdeeltjes een vaste vorm hebben, maar toch rondzweven als gas. Een ander voorbeeld van een aerosol is roet; de vaste deeltjes in het gas worden pas zichtbaar als er sprake is van roetaanslag.

Doordat de rook als vaste vorm door de kamer zweeft, blijft de rook aan het natte stuk van de handdoek plakken. Doordat de rookdeeltjes al snel overal in de kamer zweven, is het belangrijk om tijdens het slingeren van de handdoek rond te lopen in de kamer.

Tell Us What You Think
3Te gek0Leuk2Serieus?0Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]