Maak een lekkere snack van appelschillen

Normaal gesproken schil ik appels niet voordat ik ze eet, maar er zijn genoeg momenten te bedenken wanneer dit wel voorkomt. Bijvoorbeeld als je een taart bakt of stukjes appel snijdt voor je kleine. In plaats van ze weg of op de composthoop te gooien kun je er heerlijke kaneelappelchips van maken. Lees ook: Een makkelijk te bereiden herfstmenu.

Voorverwarm je oven op 200 graden Celsius. Besprenkel de appelschillen met een beetje olijfolie of gesmolten boter (0,5 eetlepel voor de schillen van 4 appels) en snufje zout. Mix deze vervolgens met een beetje kaneelsuiker (1 theelepel kristalsuiker en 1/8 theelepel kaneelpoeder). Spreid de appelschillen op bakpapier op een rooster en bak deze in ongeveer 12 minuten tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze vervolgens enkele minuten afkoelen om ze lekker knapperig te maken. Een perfecte manier om voedselverspilling te voorkomen en snel een heerlijke snack te maken.

Let op: als je geen organische appels gebruikt, was de schil dan eerst goed!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • ghd sports
  Posted 04/07/2019 7:27 pm 0Likes

  Everything is very open and very clear explanation for step by step keep moving, waiting for more updates, thank you for sharing with us.

 • Ghd Sports Apk
  Posted 04/07/2019 7:27 pm 0Likes

  WONDERFUL Post.thanks for share with us keep moving..waiting for more updates

 • Addy Vader
  Posted 25/12/2016 9:33 pm 0Likes

  Organische appels? Biologisch bedoel je. Maar lekkere tip!

 • Gustavo Woltmann
  Posted 25/09/2016 3:16 pm 0Likes

  Leuk idee, klinkt alvast overheerlijk. Zelf maak ik appelazijn met mijn appelschillen en klokhuizen.

Comments are closed.