Maak ook van de kleine dingen een groot succes

Hoe behaal je met alles wat je doet een uitmuntend resultaat in plaats van een middelmatig resultaat? Mike Williams, CEO van de David Allen Company, geeft de tip om jezelf voordat je ergens aan begint af te vragen wat je moet doen om tot een zo succesvol mogelijk resultaat te komen. En dat is meer dan het stellen van een doel. Maar ook van de kleine dingen een succes! 

Williams zegt vooraf aan een interview dat Jeff Haden met hem heeft: “Een erg goede manier om duidelijk meer productief te zijn, is om jezelf af te vragen: hoe ziet een ontzettend succesvol resultaat van deze bijeenkomst (of waarvan dan ook) er uit? As je jezelf dat van tevoren laat bepalen, ga je voor een helder resultaat. Iedereen die je helpt, weet precies wat je wilt bereiken en kan daardoor concrete stappen zetten om je te helpen om tot je gewenste resultaat te komen.”

Waarom

Dit is meer dan doelen stellen. Een doel kan een simpele uitkomst zonder waarde zijn. Haden geeft als voorbeeld in zijn artikel: een lijstje met vijf tips opstellen naar aanleiding van zijn interview. Als hij echter ‘de vraag achter de vraag’ bij zichzelf vindt, kan hij veel duidelijker zeggen wat hij wifl en waarom hij dat wil. Eigenlijk bepaalt hij dus zijn ‘why’ voor een relatief kleine taak: het interview. Op deze manier werkt hij veel meer gefocussed aan zijn doel, waardoor hij veel gemotiveerder overkomt bij Williams en een veel beter resultaat krijgt.
(Lees over ‘Why’ lees je in dit artikel)

Hoe weet je nu wat je (kleine) taak succesvol maakt? Misschien is het je meteen duidelijk, maar als je stappen nodig hebt, volg dan het natuurlijke planningsmodel van GTD en stel jezelf de volgende vragen:

– Waarom ga ik dit doen?
– Welk resultaat wil ik ermee behalen?
– Wat heb ik nodig om dat je kunnen behalen?
– Waar of bij wie krijg ik wat ik nodig heb?
– Wat zijn de volgende stappen?

Natuurlijk hoef je niet van álles een groot succes te maken. Kies voor jezelf de juiste momenten en maak het jezelf niet te moeilijk! Dat tripje naar de supermarkt mag gewoon een saaie bezigheid blijven.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Lijstjes.info
    Posted 01/04/2013 10:42 am 0Likes

    Zo zie je maar weer dat lijstjes van onschatbare waarde zijn!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]