Maak pictogrammen goed zichtbaar met SageThumbs

De Windows Verkenner kan je bestandsnamen in een lijst tonen of je kunt het overzicht van bestanden weergeven als miniatuurweergaven. Zo zie je van bijvoorbeeld png- en jpg-afbeeldingen een voorbeeldweergave. Voor sommige afbeeldingen heeft Windows geen voorbeeldweergave beschikbaar, bijvoorbeeld van Photoshop-bestanden (psd). Met SageThumbs krijg je dit wel voor elkaar.

Miniaturen

De weergaven van de Windows Verkenner is eenvoudig te wijzigen. Via het tabblad Beeld kun je schakelen tussen onder andere Details of Grote pictogrammen. Met Details zie je de bestandsnaam met aanvullende informatie zoals datum en bestandsomvang. Grote pictogrammen toont de miniaturen van bestanden. Het is handig als je de sneltoetsen hiervan kent. Activeer de weergave Details met Ctrl+Shift+6 en Grote picogrammen via Ctrl+Shift+2.

SageThumbs is er voor alle type afbeeldingen waarvan je geen miniatuurweergave ziet, ook als deze weergave is geactiveerd in de Windows Verkenner. De installatie is eenvoudig, maar je moet achteraf wel een paar instellingen wijzigen. Download en installeer SageThumbs via de website.

saget-01
Mis je miniaturen in de Windows Verkenner? SageThumbs lost dit voor je op!

Instellingen

Zoek in je startmenu naar SageThumbs en start SageThumbs. Laat SageThumbs alle miniatuurweergaves beheren door een vinkje te plaatsen bij Selecteer alles. Verhoog de waarde achter Maximale grootte. Standaard is dit 10 MB. Een Photoshop-bestand kan al snel 500 MB zijn. Dit is een goede waarde om in te stellen, mits je nu al weet dat je nog grotere Photoshop-bestanden hebt. Bevestig met OK en je bent klaar. Vanaf nu zie je de inhoud van alle afbeeldingsbestanden in Windows Verkenner.

saget-02
Verander een paar opties in de instellingen van SageThumbs.

Converteren

Optioneel kun je het gekoppelde programma als extra icoontje tonen op de miniatuur. Open de opties van SageThumbs opnieuw en plaats een vinkje bij Toon type op miniatuurweergaveAls we bij het voorbeeld van Photoshop blijven, zie je met deze extra aanpassing het Photoshop-logo op de miniatuurafbeelding in de Windows Verkenner.

saget-03-2

Een leuk extraatje van SageThumbs zit verstopt achter de rechtermuisknop. Klik op een afbeeldingsbestand (of selectie afbeeldingen) en kies SagaThumbs. Je ziet hier opties als Converteer naar jpg of Verzend afbeelding per e-mail. Deze handigheidjes maken de extra programma’s (die je misschien hiervoor gebruikt) overbodig.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]