Maak snel een favoriet aan in Internet Explorer

Ben je op een website waar je blij van wordt? Druk dan op Ctrl+D en maak een favoriet aan. Ik heb bijvoorbeeld Ctrl+D gedrukt en ‘mpb’ opgegeven bij de Mijn Postbank website.
Voortaan kun je de naam van die favoriet ook gewoon in de adresbalk van Internet Explorer intypen.
Als je die favoriet een korte naam geeft (minder dan 20 tekens) en geen spaties gebruikt, zal Fingertips (www.getfingertips.com) ‘m ook nog eens automatisch herkennen. (Je moet misschien even Ctrl+R drukken in Fingertips voor het opnieuw inlezen van alle Internet Explorer favorieten).
Dan kun je die favoriete website voortaan supersnel openen via Fingertips. Wil ik iets overmaken, dan open ik Fingertips, type ik mpb en druk ik op Enter. That’s all. Toch weer 15 seconden muizen gewonnen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Taco Oosterkamp
  Posted 03/10/2007 9:55 am 0Likes

  Hoi Mieke, ziet er wel cool uit 🙂 Volgens mij hangt het erg af van het werk wat je doet. Ik gebruik al jaren een Wacom tablet in plaats van een muis. Daar ben ik erg blij mee. Maar voor mijn werk ik het toetsenbord vaak veel sneller dan de muis pakken — ook al vanwege dat spiergeheugen waar ik over schreef.

 • Mieke
  Posted 03/10/2007 9:47 am 0Likes

  Ah, vandaar. Tja, dan vind je de Cintiq waar ik mee werk natuurlijk ook niks 😉

 • Taco Oosterkamp
  Posted 03/10/2007 9:30 am 0Likes

  Hoi Mieke, ik ben zelf nogal toetsenbordfundamentalist, dus klikken probeer ik zoveel mogelijk te vermijden om sneller te werken — https://lifehacking.nl/2007/09/20/minder-muizen-meer-toetsen/ en https://lifehacking.nl/2007/09/25/meer-toetsen-deel-2/

 • Mieke
  Posted 03/10/2007 9:25 am 0Likes

  Hai Taco,
  Is del.icio.us dan niet handiger en sneller? Hoef je niks te typen, alleen te klikken. Sanne heeft er een mooi artikel op haar weblog over geschreven. En het is browser onafhankelijk. Ik vind IE namelijk steeds ontoegankelijker worden (kan aan mij liggen).
  Bij mij staat del.icio.us aan de linker zijkant, zodat ik gelijk alles terug zie (maar ik heb dan ook een erg groot beeldscherm..)

 • Taco Oosterkamp
  Posted 03/10/2007 7:22 am 0Likes

  @freakstar – niet helemaal. Dat direkt en snel navigeren naar een favoriet vanuit de adresbalk zit in Firefox wat ingewikkelder in elkaar dan in Internet Explorer. Zie de discussie hier: https://lifehacking.nl/2007/09/01/sneller-op-je-plek-met-internet-explorer/
  En Fingertips leest alleen de favorieten van Internet Explorer, niet van Firefox of Opera.

 • freakstar
  Posted 03/10/2007 12:06 am 0Likes

  Ditzelfde werkt natuurlijk ook in Firefox en waarschijnlijk ook wel in de meeste andere browsers!

Comments are closed.