Maak snel een saus in een gebruikte pan

Als je je vlees of vis in een pan bakt, kun je in deze pan heel makkelijk een saus maken die bijna altijd bij het gerecht past! De restjes die door het bakken in de pan blijven plakken, dienen als goede basis en smaakmaker voor een lekkere dipsaus.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/welke-saus-bij-welk-gerecht/

Bakken

Een goede saus begint met een een goede pan. Nadat je het vlees- of visgerecht hebt gebakken, zit er als het goed is wat bakmiddel in de pan. Als er minder dan een theelepel vet of olie in de pan zit, kun je dit erbij doen om het gerecht een basis te geven.

Er zijn drie basiselementen die je gebruikte pan omtoveren in een lekkere saus:

  • Een gesnipperde smaakmaker zoals een sjalot of knoflookteentje. Een kruid zoals rozemarijn of tijm werkt ook goed. Deze smaakmakers warm je op in de pan.
  • Als de smaakmakers hun smaken hebben afgegeven, gooi je wat wijn of sap in de pan. Welke wijn of sap je kiest, hangt af van je eigen smaak.
  • Terwijl de pan verder opwarmt, gooi je een kopje bouillon in de pan. Welke bouillon je kiest, hangt weer af van je eigen smaak. Als je liever een dikkere saus hebt, kun je er nog een klontje boter bijgooien en doorroeren.

saus-2

Gooi de inhoud van de pan door een vergiet en vang de saus op. Nu heb je een lekkere dipsaus die past bij je hoofdgerecht! Leuk om te proberen met kerst?

Bron: Epicurious.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author