Maak stille speelblokken met zwemnoodles

Spelen met blokken is voor veel jonge kinderen de favoriete bezigheid. Ook voor de ouders of verzorgers is het fijn als een jong kind zichzelf uren kan vermaken met wat simpele speelblokken. Toch kan dit speelgoed wel eens wat herrie maken, vooral als ze torentjes gaan maken en deze omgooien (want dat is leuk). Wij vonden een handige oplossing! Lees ook: Kinderen mogen geen winterjas aan in hun kinderzitje.

Noodles

Je kent ze wel, die zwemnoodles die je altijd in het zwembad ziet. Deze flexibele schuimrubberen stokken zijn ideaal om mee te spelen en zijn ook nog eens waterafstotend. Door het zachte materiaal, kun je zo’n noodle ook omtoveren in een aantal stille speelblokken! Het is wel belangrijk om te wachten tot je kind oud genoeg is; als je koter op de speelblokken kauwt, kunnen er stukjes rubber losraken. Zorg er dus voor dat je kind oud genoeg is en er geen stikgevaar meer is.

Snij een noodle in plakken van enkele centimeters dik.

img_0581

Gebruik verschillende kleuren noodles voor een kleurrijke blokkendoos.

img_0591

Als je kind nu torentjes maakt van speelblokken, hoef je je geen zorgen te maken dat je vloer beschadigd raakt bij het omstoten van de torens!

img_0596-300x450img_0599-300x450

Bron: DIY Quiet Blocks

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]