Maak van Google Docs een Dropbox

 

We schreven hier al eerder over de mogelijkheid om in Office-programma’s te werken aan bestanden die in Google Docs staan. Nadeel daarvan is dat alles zich in het Office-programma afspeelt en dus ook alleen maar werkt mét Office-bestanden. Daarnaast hebben we het hier al vaker gehad over Dropbox, een dienst waarmee je een map kan synchroniseren met de server van Dropbox en andere laptops en pc zodat je altijd bij al je bestanden kan en alles meteen geback-upt is.

Syncdocs maakt van Google Docs een Dropbox-omgeving. Na het downloaden van het programma kun je een map selecteren op je harde schrijf die vanaf dat moment gesynchroniseerd wordt met Google Docs. Hierbij kun je aangeven of alle Office-documenten geconverteerd moet worden naar Google Docs-formaat, maar dat hoeft niet. Hij kan alle Office-bestanden ook in origineel formaat online opslaan. Daarnaast kan je ook alle andere soorten bestanden uploaden, foto’s, .exe-bestanden, .zip-bestanden, het maakt niet uit. Enige beperking: Er moet voldaan worden aan de eisen die Google stelt aan het uploaden van bestanden (Max. 10 GB per bestand/map). Voordeel: extra ruimte kopen is erg goedkoop.

Syncdocs is helaas niet beschikbaar voor de Mac, maar wees gerust, Insync komt met een applicatie voor zowel Microsoft, Mac als Linux. Op dit moment moet je nog per mail vragen of je mag testen (ik kreeg binnen 30 minuten reactie + link naar downloadscherm). De test van afgelopen week op mijn Windows computer geeft goede hoop.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Freerk Terpstra
  Posted 07/12/2011 12:50 pm 0Likes

  Op de website van NederlandWerktOnline.nl heb ik ze alle drie besproken:
  http://nederlandwerktonline.nl/zelf-doen/synchroniseer-google-docs-bestanden/

  Je kan daar ook gratis een account krijgen voor Insync-beta.
  Zelf werk ik met Syncdocs, wat goed werkt. Insync test ik op dit moment en werkt ook perfect.
  Syncplicity vind ik iets omslachtiger.

  Syncdocs
  Voordeel – Je kan meer dan 1 GB synchroniseren.
  Nadeel – Bij meer dan 250 bestanden (bij gratis versie) up- en download het programma maar 1 bestand tegelijk.

  Insync
  Nadeel – De gratis kan maar maximaal 1 GB synchroniseren.

  Beide kunnen meerdere Google accounts aan!

 • gast
  Posted 06/12/2011 10:48 pm 0Likes

  Ik kom nog een derde speler op dit gebied tegen: http://www.syncplicity.com/
  Welke is nu aan te bevelen? Syncdocs, Isync of Syncplicity?

 • Freerk Terpstra
  Posted 30/11/2011 1:50 pm 0Likes

  Ten aanvulling op wat Arjan en ik eerder schreven, hieronder zoals Syncdocs het zelf zegt:
  “You don’t lose any data. Syncdocs just stops running in automatic mode, and you can only upload or download one file at a time. Once you increase your quota by registering or referring others, this limitation is removed.”

  Je mag dus meer dan 250 bestanden synchroniseren, maar vanaf dat moment zal het maar één bestand tegelijk up- of downloaden.

 • Freerk Terpstra
  Posted 29/11/2011 10:49 pm 0Likes

  @Arjan, Dat is correct, of je moet mensen uitnodigen, dan kan je uitbreiden tot 10.000 bestanden (250 per referal). Als ik een referallink had gebruikt in deze blogpost, was ik vast al een heel eind op weg. 😉

 • Arjan Zuidhof
  Posted 29/11/2011 1:29 pm 0Likes

  misschien nog goed te melden: Syncdocs synct slechts 250 bestanden in de gratis versie. Daarboven moet je betalen. In de praktijk betekent dit dat Syncdocs alleen als betaalde dienst waarde heeft

 • Mischa Coster
  Posted 28/11/2011 5:01 pm 0Likes

  Een alternatief hiervoor wat ik al een tijd (betaald) gebruik en wat volledig in the cloud werkt, zonder tussenkomst van clients, is cloudsync. Deze tool synchroniseert (inclusief verwijderingen als je dat wilt) tussen Dropbox en GDocs of Basecamp. Hierdoor is dus in de praktijk altijd mijn GDocs omgevind lokaal als submap in mijn Dropbox beschikbaar. En ook de ‘files’ die in Basecamp voor projecten worden gebruikt, worden netjes op de achtergrond gesyncd met Dropbox submapjes die ik definieer. Echt de moeite waard.

  Voor mij zijn Dropbox Pro en Cloudsync zo’n beetje de twee beste investeringen in webservices van afgelopen jaar.

 • Ilse
  Posted 28/11/2011 1:33 pm 0Likes

  Ik heb ook hele goed ervaringen, maar je moet echter na een tijdje wel ook gaan betalen voor Syncgoogledocs…

 • Mark
  Posted 28/11/2011 9:37 am 0Likes

  Dit ziet er goed uit! Wat mij betreft was dit de ontbrekende schakel tussen Google Docs en Dropbox.

Comments are closed.