Maak van je droom een project

Als vervolg op het artikel ‘Verleg je grenzen‘ van vorige week, dit artikel met de vraag: wat staat er op je bucket list? Een bucket list is een lijst met dingen die je wilt doen voordat je doodgaat. De vier mannen van The Buried Life maakten een lijst met 81 dingen die ze nog wilden doen, om deze dromen vervolgens binnen vijf jaar na te jagen. Voor ieder punt dat ze van hun lijst afstrepen, helpen ze een ander met het afstrepen van een punt op de bucket list van diegene. Hun tip: maak van je droom een project.

Ben, Johnnie, Dave en Duncan van The Buried Life maken van hun dromen heldere projecten, met als achterliggende gedachte: dromen blijven vaak op de plank liggen, worden achtergesteld aan dagelijkse beslommeringen, wat nu als we van deze projecten systematisch werk maken? Door deze instelling hebben ze onder andere illegaal gefeest in het Playboy-huis, een eigen TV-show gekregen op MTV en basketbal gespeeld met Obama. Al die plannen zijn gemaakt vanaf een Canadees eiland, terwijl Johnnie bijvoorbeeld in een kleine kamer woonde die hij deelde met een wasmachine en een droger.

Waar Alistair Humphreys minder gestructureerd aan zijn droom begon, zijn Ben & co van van The Buried Life met plannen en doelen aan de slag gegaan. Hun concrete tips:
– Sta even stil en denk er écht goed over na.
– Schrijf het op
– Praat erover
– wees volhardend
– heb moed
– help anderen
– ga ervoor!

Voor uitgebreide toelichting, bekijk deze post op het blog van Tim Ferriss

Via the 4 hour work week-schrijver Tim Ferriss

Enneh.. wel even door de Amerikaanse hoogdravendheid heen prikken als je het project verder bekijkt.

Wat staat er op jouw bucket list?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]