Mail Act-On 2.0 uit

mailacton1.jpgVandaag heeft het bescheiden bedrijf Keystroke of Genius een nieuwe versie van Mail Act-On uitgebracht, versie 2.0. Mail Act-On is een handige hack om razendsnel en zonder gemuis je e-mail snel te ordenen op een Mac. Je maakt daarvoor regels aan die je koppelt aan een sneltoets. Selecteer je e-mail, kies je sneltoets en voila, je e-mail staat in de bijbehorende mailbox. Zoals je eerder op Lifehacking.nl kon lezen ben ik een fan van dit programma. Ik schat in dat het me in dit leven zeven dagen mailslepen zal schelen.
Deze nieuwe versie ondervangt een paar nadelen van de vorige: je kunt ervoor kiezen dat het invoerscherm niet automatisch verdwijnt, maar pas nadat je een mailtje hebt verplaatst. Het programma voelt sneller en de haperingen die in versie 1.3 nog wel eens voorkwamen zijn verleden tijd. Ook heb je meer opties om de interface naar je hand te zetten.
Daarnaast heeft Mail Act-On 2.0 ook een paar nieuwe features. Je bent niet langer beperkt tot sneltoetsen. Door de naam van de mailbox te typen kun je de juiste box selecteren uit je hele lijst. Toets Enter, en je mailtje is verplaatst. Verder kun je met versie 2.0 naar een mailbox springen zonder je muis aan te raken. Het is een functie waarvoor je op de Mac tot nu toe MsgFiler nodig had, en de manier waarop ze in Mail Act-On zijn verwerkt is een stuk handiger.
Er is maar één probleem: de prijs. Na de proeftijd van 21 dagen moet je bijna €19,- betalen aan Keystroke of Genius. Dat is een pittig bedrag voor een programma dat niet héél veel meer kan dan het oude, gratis Mail Act-On 1.3 en het eveneens gratis programma MsgFiler.
Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

4 Comments

 • Vosyboync
  Posted 20/03/2009 4:55 pm 0Likes

  Was ist das?

 • Mike
  Posted 21/10/2008 12:00 pm 0Likes

  Of het programma handig is of niet laat ik in het midden maar de volgende 2 quotes kan ik toch niet goed met elkaar rijmen:

  “Ik schat in dat het me in dit leven zeven dagen mail slepen zal schelen.”

  “Er is maar één probleem: de prijs. Na de proeftijd van 21 dagen moet je bijna €19,- betalen aan…”

  € 19,- die je 7 dagen email slepen kan besparen is dan toch niet duur, dat is dan uitgesproken goedkopp als je er die waarde aan hecht en is dan ook geen nadeel lijkt me?

 • Marcel
  Posted 18/10/2008 9:09 am 0Likes

  Ik zou graag twee opmerkingen willen maken, een algemene en een specifieke.

  De algemene is dat ik hoewel ik freeware toejuich, dat ik het jammer vind dat mensen daardoor gaan verwachten dat software gratis is. Studenten kunnen natuurlijk tijd vrijmaken om iets te ontwikkelen en dat gratis aan te bieden, maar meer ervaren ontwikkelaars kunnen dat niet. Iets om eens over na te denken misschien (denk aan support en continuiteit).

  De specifieke is dat ik zelf een hele slimme manier heb gevonden voor het distribueren van email. Ik gebruik Outlook 2007 en heb code geschreven die al mijn emails distribubeert in verschillende mailboxen aan de hand van mijn contactpersonen. Die code bekijkt per email de verzender/ontvanger en adhv de collectie contactpersonen wordt de mail naar de juiste map verplaatst. Meer info? Mail me maar!

Comments are closed.