Mail op je iPhone en regels in mail.app

Dankzij Herman Kopinga kwam de volgende geweldige tip bij me terecht. Via je iPhone heb je de mogelijkheid op meerdere manieren je mail te synchroniseren en binnen te halen. Ook op je mac haal je waarschijnlijk dezelfde mails binnen met bijvoorbeeld GMail of iMap, via mail.app heb je grote voordelen voor wat betreft het gebruik van regels. Een add-on als Mail Act-On verzorgd voor mij bijvoorbeeld een aantal krachtige GTD mogelijkheden die ik op mijn iPhone niet bij de hand heb.

Ik lees mijn mail echter wel op mijn iPhone, maar mis dus de kracht van regels, die niet toegepast worden na het binnenhalen van je mail binnen Mail.app, dankzij het feit dat het bericht al gelezen is.
Gelukkig is daar een oplossing voor, die ik hier kort ga uitleggen :

Na het openen van Mail.app en het binnenhalen van je mail, selecteer je alle berichten en kies je voor de volgende menu optie :

Zo kan je dus met een gerust hart je mail uitlezen op je iPhone (of ander mobieltje) en toch de kracht van de regels op je Mac behouden !

Heb jij nog handige lifehacking tips voor Mail.app ? Weet jij misschien een automater actie om dit automatisch te laten gebeuren wanneer je je iPhone aansluit ? Reageer !

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

3 Comments

  • Kees Romkes
    Posted 24/01/2010 3:09 pm 0Likes

    @Dyn, in Gmail regel ik ook al heel veel, maar juist de integratie van 3rd party tools zoals mail act-on en mail tag-on verzorgen voor mij handige dingen in mijn mail workflow. Toch bedankt voor je reactie, misschien eens handig iets over filters te schrijven voor lifehacking 🙂

  • dyn
    Posted 23/01/2010 3:19 pm 0Likes

    Als je Gmail gebruikt kan het nog veel handiger. Alle regels die je zou willen stel je niet in Mail in maar op de webinterface van Gmail. Bij Gmail en ook bij diverse andere webmail mogelijkheden is het zo dat de regels die je in de webmail instelt aan de server kant worden uitgevoerd. Als je imap gebruikt op meerdere devices is dat de manier om te werken. De truc die hier gegeven wordt is nogal omslachtig maar biedt wel een uitkomst voor de mensen waarbij regels in de webmail instellen niet mogelijk is of niet werkt. Het zou mooier zijn als Mail een mogelijkheid had om dit soort regels op de server in te stellen indien de server hiervoor de mogelijkheid heeft.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]