MailTags: Mail als To-do manager

mailtags-logo.jpgEerder besprak ik Mail Act-On, een gratis plug-in voor Mail op de Mac om met sneltoetsen mail uit je inbox te archiveren. De maker van Mail Act-On (met het bescheiden motto Keystrokes of Genius) heeft ook een plug-in gemaakt waarmee je Mail kunt gebruiken als je primaire To-do manager en meer. De plug-in heet MailTags. Met MailTags kun je aan een email categorieën hangen, prioriteiten toekennen, koppelingen maken met iCal en meer.

De waarde ervan: stel je werkt aan een project (zeg: GTD) dan hang je die aan alle emails die relevant zijn voor die categorie. Vervolgens maak je Smart Mailbox ‘GTD’ aan, en alle emails met die tag verschijnen in je Smart Mailbox, los van de folder waar je ze ooit in opgeslagen hebt. Je kunt de Smart Mailbox ook de regel geven dat mails met de hoogste prioriteit bovenaan staan. Zo weet je dus wat je belangrijkste volgende acties in je project zijn. Je kunt aan een mail ook een deadline koppelen, en die verschijnt automatisch in iCal. In combinatie met Mail Act-On kun je ook automatisch tags hangen aan een email. Kortom: een geweldige tool, echt iets voor een lifehacker. Zelf gebruik ik een apart programma als To-do manager, OmniFocus, waarover een andere keer meer.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Linda
  Posted 27/10/2008 5:27 pm 0Likes

  Weet iemand of je, als je mailtags op twee macs hebt, de boel kan synchroniseren? Ik wil het zowel op het werk als thuis gebruiken maar krijg het niet voor elkaar …..

 • Jan D
  Posted 27/06/2008 10:57 am 0Likes

  Censuur op deze pagina? Een verwijzing naar een alternatief voor Windows PC’s werd hier verwijderd…

 • Joram
  Posted 27/06/2008 12:18 am 0Likes

  Kon tot voor kort met een plugin, maar dit heeft Microsoft onmogelijk gemaakt. Sindsdien kan het niet meer. Erg jammer, maar voor mij een reden om mijn Hotmailaccount definitief af te laten sterven. Gmail is toch wel wat handiger en werkt wel gemakkelijk met Mail.

 • Floris
  Posted 25/06/2008 5:41 pm 0Likes

  Hee! Ik ben benieuwd hoe je een hotmail-account in je Mail krijgt van Apple, zodat ik ok al deze superhandige options kan gebruiken.
  Ik heb het een aantal keren geprobeerd maar krijg um niet zo ver. Kan iemand mij hierbij helpen?? Bedankt alvast!!

 • gerbenwiersma
  Posted 23/06/2008 9:20 am 0Likes

  Ik schiet zelf door mijn Wat is het fase heen met combi mailtags + mailacton
  voorbeeld: `A = Archive
  ‘a = Mark mail voor Action
  ‘s = someday
  ‘w = waiting for
  etc etc
  Binnen een minuut heb ik mijn mailbox weer leeg. 🙂
  (Dan de action folder nog 🙁 :P), Gelukkig heb ik daar een ochtend in de week voor geroosterd, dan mag niemand mij storen

 • Willem-Jan
  Posted 22/06/2008 12:38 am 0Likes

  Gebruik ze beide nu een paar weken, werkt allemaal net iets lekkerder dan alles slepen en labeltjes geven 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]