Make-updoekjes zijn slecht voor je huid

Make-updoekjes zijn erg handig om snel make-up te verwijderen, en daar zijn ze ook prima geschikt voor. Maar als je ze teveel of verkeerd gebruikt zijn ze erg slecht voor je huid. Lees hier waarom. Lees ook: Wat zeggen je nagels over je gezondheid?

Make-updoekjes zijn heel handig voor onderweg of op reis, en om uitgelopen eyeliner en dergelijke bij te werken. Maar veel mensen gebruiken ze elke dag om hun gezicht mee te ‘wassen’ en/of al hun make-up te verwijderen. Er zijn een aantal redenen waarom dit geen goed idee is, vooral niet als je ze niet correct gebruikt of de verkeerde soort kiest.

Rimpels

Als je veel make-up over je hele gezicht gebruikt hebt, moet je vaak flink schrobben om alles er goed af te krijgen. Als je zeer regelmatig veel en hard over de huid van je gezicht wrijft, kan dit voor irritatie en uiteindelijk zelfs rimpeltjes zorgen.

Kies daarom als je make-updoekjes wilt gebruiken voor zachte doekjes van een merk dat je make-up goed oplost. Zo hoef je minder hard te schrobben. Houd het doekje een aantal seconden op dezelfde plek (zonder te wrijven) om de werkzame bestanddelen de kans te geven om de make-up op te lossen voordat je het wegveegt.

Puistjes

Het gebruik van make-updoekjes moet geen vervanging zijn voor het wassen van je gezicht met water. Het maakt niet uit hoe vaak je tussendoor een schoon doekje pakt. Met van die doekjes veeg je restjes make-up, vuil en natuurlijke oliën van je huid over je gezicht. Deze restjes die achterblijven kunnen voor puistjes zorgen.

Het is niet altijd even goed voor je huid om de bestanddelen die in het doekje zitten de hele nacht op je huid te hebben. Was daarom na gebruik altijd even goed je gezicht met water en dep je huid voorzichtig droog.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]