Makkelijk bestanden versleutelen met Encryptfiles.net

encryption.jpgOnderstaande tip kregen we van Henri Koppen.

Ik moest een bestand met klantgegevens mailen naar een ontwikkelaar. Nu kun je dat via FTP doen of een zip-bestand beveiligen met een wachtwoord , maar het is onveiliger en kost nu eenmaal meer werk. Met Encryptfiles kun je heel gemakkelijk één of meer bestanden versleutelen en beveiligen met een wachtwoord. De bestanden mail je en telefonisch vertel je het wachtwoord.

Om het bestand weer te ontcijferen heb je of het programma weer nodig, of in elk geval de wetenschap met welke encryptiemethode het bestand is versleuteld.

Heb je ook een tip? Laat het ons weten via het contactformulier.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

4 Comments

 • Tommy Carlier
  Posted 12/11/2008 10:22 pm 0Likes

  Er zijn nog andere manieren om ZIP-encryptie te kraken. Een lang en moeilijk wachtwoord beschermt tegen brute force en dictionary attacks. Er bestaat ook een “plain text attack” en als een ZIP-file 5 of meer files bevat is het ook mogelijk om te kraken, onafhankelijk van de lengte van het wachtwoord. In de recentste versie van WinZip is het mogelijk om sterkere AES-encryptie toe te passen. Deze kan enkel via “brute force” gekraakt worden.

 • Lukas
  Posted 12/11/2008 2:21 pm 0Likes

  Wat vinden jullie van een lang en moeilijk wachtwoord op een zipfile?
  Zip is toch enkel te kraken met brute force? Dus met een lang en moeilijk wachtwoord kan het jaren duren voordat je een file decrypted hebt.

 • Tommy Carlier
  Posted 11/11/2008 1:26 pm 0Likes

  Security bij het verzenden van files via het Internet is inderdaad een probleem. Het bedrijf waar ik als software-ontwikkelaar werk is al enkele jaren bezig met het ontwikkelen van software voor het versturen en ontvangen van files op een veilige en private manier.

  Ik wil uiteraard niet spammen, maar als je geïnteresseerd bent om onze applicatie(s) te testen, stuur me dan een mailtje.

 • luc
  Posted 11/11/2008 12:36 pm 0Likes

  Er is ook Kruptos en EncryptOnClick

Comments are closed.