Makkelijk(er) je volume aanpassen

Windows only: Op menig laptop of PC zit tegenwoordig wel een hardwarematige button om je volume aan te passen. En uiteraard zit in de systemtray ook een knop om je volume aan te passen. Maar ik ben lui. En als ik aan het typen en ik wil even snel het volume van mijn muziek harder of zachter zetten, dan wil ik zo min mogelijk mijn vingers bewegen. Ik wil het spiergeheugen van mijn vingers zo efficient mogelijk gebruiken. Daarom heb ik een klein programma in mijn systemtray draaien waarmee ik direct en snel het volume aan kan passen van de hele PC als van alleen de output van mijn audiospeler. Simpel met de toetscombinaties Win+Up/Down (Mastervolume) en Shift+Win+Up/Down (Wave-volume).

Het script is gebaseerd op het zeer flexibele scriptingprogramma Autohotkey en is geconverteerd naar een exe-file. Virusvrij en hier te downloaden.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

11 Comments

 • Martijn
  Posted 29/05/2008 3:49 pm 0Likes

  Kijk eens naar volumouse. http://www.nirsoft.net/utils/volumouse.html
  Erg handig volume instellingen e.d. te binden aan b.v. je scrollweel.
  Mocht je standaard muis software het niet ondersteunen.

 • ACBC
  Posted 08/01/2008 3:00 pm 0Likes

  Echt super bedankt man! Dit was precies wat ik zocht, 5 min met google, 3s downloaden, 1s om het in opstarten te plaatsten. Geweldig!

 • Ichty
  Posted 20/11/2007 11:05 pm 0Likes

  Hmm ik heb het geinstalleerd op mijn lt met Vista.
  Ik zie wel een rood een een blauw balkje verschijnen en verdwijnen, maar met mijn volume gebeurt niets 🙁

 • Jur
  Posted 02/10/2007 9:36 pm 0Likes

  Helaas wel ja…ik heb gemaild. Alvast bedankt!

 • Frank Meeuwsen
  Posted 01/10/2007 8:43 pm 0Likes

  @Jur serieus? Mail me even op punkey at gmail zodat ik je evt het originele script kan sturen

 • Jur
  Posted 01/10/2007 8:26 pm 0Likes

  Ik krijg een trojan waarschuwing van mn virusscanner….

 • Frank Meeuwsen
  Posted 30/09/2007 9:26 pm 0Likes

  @remco32: Ah die toetsenborden ken ik! Erg handig ja!
  @lepluy: Maar dat is juist mijn punt. Ik wil zo min mogelijk de muis gebruiken. Als ik aan het typen ben, wil ik niet naar het scrollwheel van de muis gaan, maar mijn vingers en handen zo min mogelijk bewegen.

 • lepluy
  Posted 30/09/2007 9:19 pm 0Likes

  Ook volumouse is hiervoor erg gemakkelijk, je gebruikt namelijk het scrollwheel van je muis als volume regelaar!

  http://www.nirsoft.net/utils/volumouse.html

  LP.

 • Remco32
  Posted 30/09/2007 8:41 pm 0Likes

  Hehe, heb ik een draaischijf voor op m’n toetsenbord 😉

Comments are closed.