De makkelijkste kamerplanten voor in huis

Geen groene vingers? Geen nood! Er zijn nog genoeg planten die niet continue je aandacht nodig hebben. Voor mensen die om wat voor reden dan ook hun kamerplanten minder aandacht schenken, vergeetachtig zijn met het geven van water. Er is dan ook geen reden om je woning niet te verrijken met deze makkelijke kamerplanten. Lees ook: Zo krijg je meer films op Netflix.

1. Cactus

Dé ideale kamerplant. Cactussen hebben niet zoveel verzorging nodig, gebruiken nauwelijks water en doen goed in schaduw en zonlicht. Dankzij de eigenzinnen vormen, decoratieve doorns en felgekleurde bloemen lijkt de cactus al veel minder stekelig. Meerdere verschillende cactussen bij elkaar vormt al snel een feest voor het oog. Lees ook: Hacks voor thuis: de woonkamer

Cactussen

2. Sansevieria

Ben je op zoek naar een plant die het niet erg vindt een maand overgeslagen te worden dan is de sansevieria ideaal. De plant heeft er weinig water nodig en heeft verder ook vrijwel geen onderhoud nodig. Een maandje zonder water kan dus makkelijk en ook maakt het niet zoveel uit of de plant op een lichte of donkere plaats staat.

Sansevieria

3. Ficus

De ficus is nog zo een plant die heel weinig aandacht nodig heeft. De plant is beresterk en kan in de natuur wel 500 jaar worden. De ficus hoeft niet elke dag water te krijgen, maar is wel dol op zonlicht en heeft per dag ongeveer vijf uur zonlicht nodig. Ook zuivert de ficus de binnen lucht van benzeen, trichlooretheen en formaldehyde.

Ficus

4. Graslelie

De graslelie behoeft weinig ruimte en kan zelfs in een kleine pot vertoeven. De plant heeft weinig water en niet veel licht nodig. Zonder veel onderhoud bloeit en groeit de plant, waardoor er jonge plantjes aan de stengels komen. Deze kun je vervolgens weer heel makkelijk verpotten voor een nieuwe graslelie.

Graslelie

5. Aloë vera

Vaak beschreven als een ‘wonderplant’ en een plant die weinig aandacht nodig heeft. De multifunctionele plant kan daarnaast ook gebruikt worden voor zijn genezende krachten of om op te eten. Net als andere vetplanten doet de aloë vera het goed in droge omgevingen, zolang er maar een kleine beetje zonlicht op de plant valt.

Aloe vera

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author