Meer werkplezier met een top- en bottom-lijst

Elk team heeft z’n eigen rotklusjes. Er zijn altijd dingen die niemand leuk vindt om te doen – en die dus blijven liggen. Daar valt waarschijnlijk weinig aan te doen.

Maar waarschijnlijk heb je ook rotklusjes te doen, waarvan je helemaal niet weet of je collega’s daar ook een hekel aan hebben, of dat zij dat misschien juist wèl leuk vinden (hoe ongelooflijk het ook klinkt).

Een paar maanden geleden heb ik ons administratieve team uitgenodigd om een top- en bottom-lijst te maken. Ieder van hen leverde een lijstje in met de vijf dingen die hij of zij het allerleukste vond om te doen, een lijst met de vijf dingen die het minst leuk waren (de rotklusjes) en een lijstje met maximaal 5 dingen waarvan het leuk zou zijn als die er in de toekomst nog bij zouden komen.

Ongelooflijk. De één vindt Googlen verschrikkelijk, de ander vind het prima om een uurtje te zoeken naar een bepaald product, een website, of informatie die verstopt is over allerlei verschillende sites. De één zit graag aan de telefoon, de ander helemaal niet.

Nu we dat op een rijtje hebben, kunnen we daar rekening mee houden. De Google-klusjes gaan naar degene die dat leuk vindt, het bellen laten we graag over aan onze telefoonliefhebber.

Simpel, maar het maakt voor zover dat kan ieders werk weer een stuk leuker.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

4 Comments

 • hans nijhof
  Posted 15/11/2008 7:05 pm 0Likes

  het gaat blijkbaar gewoon om communicatie en waardering?

 • Taco Oosterkamp
  Posted 13/11/2008 2:34 pm 0Likes

  @Danny – dat was een open vraag, bedoeld om sowieso interesses in verdere ontwikkeling te peilen.

  In een dynamisch bedrijf, zoals het onze, zijn allerlei mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Dus als er iets is wat iemand er graag nog eens bij wil doen, wil ik dat graag weten.

 • Danny
  Posted 12/11/2008 1:33 am 0Likes

  Goed idee indd! Maar wat bedoel je met;

  “5 dingen waarvan het leuk zou zijn als die er in de toekomst nog bij zouden komen.”

  Dingen wat hij/zij persoonlijk wel wil doen binnen het bedrijf die nu een ander doet?

 • davidakachaos
  Posted 11/11/2008 10:08 am 0Likes

  Dit is een goede benadering van dit soort probleempjes. Alleen zit ik nog even met de echte rotklussen, waar niemand zin in heeft… Maar die worden toch wel door deze en gene aangepakt als dat nodig is.

Comments are closed.