Met deze tips pak je snel én mooi je kerstcadeaus in

Aaargh! Heb je eindelijk die #$%*& kerstboom staan, moeten er ook nog feestelijk verpakte cadeautjes onder! Wat is het toch ook een akelig stress-fest, dat hele kerstgedoe… Tenminste, dat is een beetje de heersende opinie. Met onze tips is het inpakken van kerstcadeautjes namelijk een fluitje van een cent. 

Oké, een paar tips…

 1. Doe jezelf een lol en stop je cadeau eerst in een doos. Het is zo veel makkelijker om een vierkant of rechthoekig cadeau in te pakken…
 2. Veel winkels hebben wel wat dozen slingeren. Dat geldt natuurlijk sowieso voor de supermarkt. Bij nood kun je natuurlijk ook voor een ouwe schoenendoos kiezen.
 3. Heb je een breekbaar cadeau? Vul de doos dan eerst op met vloeipapier, kranten of knetterplastic/noppenfolie.
 4. De regel bij het kiezen van inpakpapier? Hoe dikker het papier, hoe makkelijker het is om er netjes mee in te pakken.
 5. Ga op zoek naar pakpapier met een rasterpatroon aan de achterkant. Dankzij dat raster knip je voortaan altijd recht.
 6. Werk op een hard oppervlak, zoals een tafel. Niemand krijgt een cadeau netjes ingepakt op de bank…
 7. Meet de hoeveelheid inpakpapier die je nodig hebt af door de doos over het papier te rollen. Zodra je rondom bent gerold, weet je dat je beide kanten van je cadeau kunt bedekken. Voor de zekerheid knip je natuurlijk altijd een paar centimeter extra af.
 8. Je kunt de rand van je inpakpapier ook alvast aan het cadeau vastplakken. Daarna vouw je het papier rondom je cadeau. Op die manier kom je ook nooit tekort.
 9. Niet geluisterd en toch te weinig inpakpapier afgeknipt? Draai je papier dan een klein stukje totdat er een ruit ontstaat. Als je nu je cadeau erop legt, past het wonderbaarlijk genoeg vaak wel!
 10. Leg je cadeau altijd ondersteboven in het midden van het papier, dus met het deksel naar beneden. Op die manier komen de randen van het papier aan de onderkant van je pakketje.
 11. Als je het lelijk vindt dat er plakband zichtbaar is, kies dan voor dubbelzijdige tape. Dat kun je namelijk netjes aan de binnenkant wegwerken.
 12. Klaar met inpakken? Haal de randen van je pakketje door je vingers. Hierdoor ontstaan mooie scherpe randen die je pakketje er meteen verzorgd uit doen zien.
 13. Vind je je ingepakte cadeau nog wat saai? Pak dan een mooi lint dat je rond je pakketje bindt. Maak vervolgens een strik, zoals je dat ook zou doen bij het strikken van je schoenveters.
 14. Andere leuke versiering is bijvoorbeeld een kaartje met de naam van de ontvanger of een plakstrik. Wil je echt uitpakken? Kies rond de kerstdagen dan voor toepasselijke versiering als hulst of een takje met (nep)besjes.
 15. Bonustip: heb je een cilindervormig cadeau? Kies dan niet voor inpakpapier, maar voor vloeipapier. Je rolt je cadeau over het vloeipapier en gebruikt tape om de boel vast te zetten. Laat daarbij een flink stuk papier bij de uiteinden over. Deze kun je namelijk ronddraaien, zodat je cadeau eruit ziet als een toffee in een papiertje. Gezellig!
Wat vind je van deze hack?
6Te gek7Leuk1Serieus?1Meh...3Stom

About Author