Met een laptop werken in de zon

Het voordeel van een laptop is dat je niet bent gebonden aan één plek, zoals met een desktop. Dat betekent dat we in de zomer heel fijn met de laptop in de tuin, op het balkon, in het park, of waar dan ook kunnen gaan zitten. Niets kunnen zien op het scherm door de zon, een lege accu en vallende vogelpoep kunnen ons echter het plezier in buiten werken ontnemen. Hierbij enkele praktische tips om met plezier buiten te werken.

– Het beeld goed kunnen zien.
Zorg dat de zon niet in jouw scherm schijnt, dan zie je niets meer. Met een juiste instelling van helderheid en contrast van het scherm is het beeld zelfs met een zonnebril op nog goed te zien.
Het is ook mogelijk om een soort van DoKa om je scherm te bouwen, zoals Computer Idee tipt. Hierdoor staat de computer altijd in de schaduw. Daarvoor is eventueel ook de compushade aan te schaffen. Dit beschermt meteen ook tegen eventuele vogelpoep!

– Zonne-energie
Batterijen van laptops gaan steeds langer mee, maar vaak toch echt niet lang genoeg voor een dagje buiten werken. Natuurlijk kan je ter plekke je accu vervangen, maar echt aan te raden is dat niet in een omgeving waar pluisjes, pollen en -daar is hij weer- vogelpoep uit de lucht kunnen komen vallen. Zonne-energie kan hier een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld de A-Solar AM600 Titan Solar Laptop Charger, die door Faqt getest is. Verder testte gadgetgear.nl producten van a-solar, zoals de Solar Nova Backpack . Zowel deze, als de A-Solar Super Charger AM-401 en de A-Solar AM108 Multi Charger komen positief uit de tests.

– Laptop koel houden
Dat kan met een inmiddels veel vekochte cooler pad, die zijn stroom voornamelijk via de USB haalt. Dat kost dan wel weer batterij.
Squidoo zette de 12 beste Cooler Pads van 2012  op een rij.

 

Of: je bouwt gewoon je kantoor in de tuin, zoals de ontwerpstudio Office Sian Architecture in Londen deed :
(via Manners)

© Office Sian
Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

11 Comments

 • Pieter
  Posted 23/07/2013 1:18 am 0Likes

  heb er zelf geen ervaring mee, maar wellicht is dit iets? http://www.smartfolie.com/contents/nl/d21_-AntiReflex-laptop-folie.html

 • Alec Gold
  Posted 17/07/2013 10:34 pm 0Likes

  Ik werk heel graag buiten, maar dat was met een Macbook Pro niet echt een feest. Eerder heel erg vermoeiend voor je ogen. Dus in de schaduw, maar dan nog veel spiegelingen. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar een Panasonic Toughbook. Niet erg bekend in Nederland, maar wel een bizar degelijke laptop die heel wat kan verduren én die goed buiten is te gebruiken.
  Verder een lekkere luie (vissers)stoel, een campingtafeltje, klein koeltasje en fraaie beschaduwde plek midden in de natuur en ik werk deze dagen weer heerlijk buiten. (Schaduw is mijn eigen voorkeur, ik heb het er niet zo op om pal in de zon te zitten).
  Ik vind de kartonnen doos wel een gouden tip, simpel, goedkoop en ook nog milieuvriendelijk!!!

  • Janine Sterenborg
   Posted 18/07/2013 10:17 am 0Likes

   Dank voor de tip, Alec!

 • Ergonomische muis
  Posted 06/06/2012 10:36 pm 0Likes

  Jammergenoeg is een laptop zonder spiegelend scherm (bijna) niet meer verkrijgbaar. Dit is ergonomische ook veel beter om oogvermoeidheid en hoofdpijnklachten te voorkomen. Dit is toch al een zorg als je in de zon zit!

 • Koosje
  Posted 18/05/2012 11:07 am 0Likes

  Een eenvoudiger oplossing die tegenwoordig niet erg meer voor de hand schijnt te liggen, is om een laptop te kopen zonder spiegelend screen. Speciaal omdat ik liefst buiten werk op mijn immense balkon, selecteerde ik een jaar geleden mijn nieuwe laptop specifiek daarop. Keus werd daardoor lekker overzichtelijk klein. Doel bereikt want mijn Dell Vostro laat zich door geen zon zo fel kisten. Altijd goed zicht, zonder onhandige trucjes toe te moeten passen. Helaas lijken de meeste fabrikanten te vergeten dat we een laptop misschien juist ” buiten” willen gebruiken.

 • Laptopstandaard
  Posted 10/05/2012 2:05 pm 0Likes

  Met een goede laptopstandaard verhoog je de laptop zodat de laptop op ooghoogte staat. Het effect van de zon wordt dan verminderd….Kijk voor een breed assortiment laptophouders op http://www.r-go-tools.com

 • Ronny
  Posted 01/05/2012 9:22 pm 0Likes

  Ik heb nog een wat oudere tablet van Fujitsu-Siemens die gebruik maakt van frontlight in plaats van backlight. Dit betekent dat ik in de volle zon het beste beeld heb. De batterij gaat nog steeds uren mee, dus in de zomer gebruik ik hem nog zeer regelmatig. (link)

 • Interesto
  Posted 01/05/2012 7:24 am 0Likes

  @ Daniel, dat is het echte ‘lifehacken’ 🙂 maar daar verdient de blogger niet aan 🙂

  • Tekstsite
   Posted 01/05/2012 7:57 pm 0Likes

   óf óf óf… je neemt gewoon zo’n kek miniparasolletje die je ook op buggy’s en kinderwagens ziet, is toch iets hipper dan een doos, en dan ben je ook niet gelijk een doos met een doos 😉
   Voordeel is dan ook dat je toetsenbord nog gewoon te bedienen is, wat in een doos alweer om lange armen vraagt (of een mega doos, maar dan zit je er zelf ook zowat in).

 • Daniel de Vries
  Posted 26/04/2012 8:22 pm 0Likes

  Budget tip voor het werken met je laptop in de zon: Plaat een (middel)grote kartonnen doos op de zijkant en plaats je laptop in de doos. Geen last meer van de zon en geen vogelpoep op je dierbare laptop. De kosten zijn (dankzij de lokale supermarkt) nihil en de oplossing is volledig recyclebaar!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]