Met Evernote een bespreking ondersteunen

reminderIn de meest recente Evernote-podcast bespreekt Phil Libin aan het eind een interessante use case. Met gebruikmaking van de reminder-functie maakt hij een agenda die verwijst naar bijlagen allemaal in Evernote. Herinneringen en notificaties zijn een nieuwe functie in Evernote. Binnenkort is deze over alle versies van Evernote beschikbaar.

Je hebt een bijeenkomst met een groep mensen en je wilt een aantal zaken bespreken. Voor die zaken heb je een aantal Evernote-notities als bijlagen. Je doet het volgende.

  • Maak een notitieboek voor de bespreking
  • Zet in dat notitieboek alle notities die nodig zijn voor de bespreking
  • Maak een nieuwe notitie en maak daarin de agenda voor de bespreking (bijvoorbeeld via KustomNote)
  • Plak de link van de notities bij het relevante agendapunt. Van elke notitie kun je een link krijgen die je kunt embedden in een blog, kunt mailen naar mensen maar die je ook kunt gebruiken in een andere notitie. Dat laatste doe je dus in de agenda-notitie
  • Maak in de agenda-notitie een reminder in die notitie. De reminder zorgt ervoor dat deze notitie binnen dit notitieboek bovenaan blijft staan
  • Deel het notitieboek met alle deelnemers aan de bespreking
  • Degenen die de link naar het notitieboek volgen, zien als eerste notitie de agenda met links en kunnen zo geordend door het notitieboek heen. Ook als de andere notities gewijzigd worden, blijft de reminder-notitie bovenaan staan

Zo doende heb je een notitieboek met alle relevante notities die opent met de agenda en per agendapunt de links naar de notities bij dat punt bevat.

Als je zonder reminders een notitie per se bovenaan een notitieboek wil hebben, kan dat door de datum handmatig aan te passen en de notities op datum te sorteren.

Phil Libin merkte op dat deze toepassing nu een omweg is om zo een notitie bovenaan te krijgen als een inhoudsopgave maar dat het als feature ontwikkeld wordt in volgende versies van Evernote.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]