Met Reflect leer je wat in Evernote staat

Tijdens de laatste Evernote Meetup in Amersfoort hadden we een demo van Reflect, een nieuwe applicatie die koppelt met Evernote en je helpt belangrijke informatie uit Evernote te onthouden. De webapplicatie helpt je om bijvoorbeeld vreemde woorden, gedichten, examenstof of quotes te onthouden door het in delen aan te bieden over een specifieke periode. De app is nu in publieke beta beschikbaar

Door middel van digitale spiekbriefjes helpt Reflect (Gratis webdienst) je op periodieke basis om je te herinneren wat je hebt opgeslagen. De zoekfunctionaliteit van Evernote is fantastisch, maar je kunt het eveneens gebruiken om belangrijke teksten te leren en te overzien in tijd. Met Reflect heb je de mogelijkheid om een specifiek notitieboek te kiezen en deze via de app terug te laten komen op het moment dat je zelf instelt.

Setup_new_filter

Met een filter maak je een specifieke koppeling met een notitieboek met je notities. Je ziet in bovenstaande screenshot dat ik kies voor mijn notitieboek “Inspiratieteksten” waar ik allerlei korte quotes, artikelen en mooie teksten bewaar. Ik kan nog verder inzoomen zodat ik alleen teksten met specifieke tags krijg en ik geef aan of notities herhaaldelijk terug moeten komen. Daarna de hoeveelheid spiekbriefjes per sessie en wanneer je de herinnering wilt ontvangen. Dit kan zowel via email als via de nieuwe Chrome extensie.

Als je het filter opslaat krijg je een korte samenvatting waarin je direct ziet wanneer je klaar bent met alle reviews. Als je wilt kun je je filter nog verder configureren tot het je bevalt. Daarna begint de dienst te lopen en krijg je herhaaldelijk op de door jouw aangegeven tijd een herinnering dat je op Reflect je notities kunt bekijken. De app houdt zelf bij hoe ver je bent gevorderd. Je kunt gerust eens een keer overslaan als het nodig is, Reflect is geduldig. Het dwingt je niet om op elk moment de notities te bekijken. De notities komen trouwens in willekeurige volgorde naar je toe.

Ik heb Reflect een tijdje in de gesloten beta mogen testen en ik was onder de indruk wat het doet. Niet zozeer de techniek, voor zover ik daar verstand van heb. Maar omdat ik periodiek oudere notities weer terugzag heb ik met veel plezier door mijn teksten gelezen. Zelfs de door mij gearceerde delen neemt Reflect mee. Het bracht me nieuwe ideeën en nieuwe inspiratie. Zo was een van mijn eerste notities een artikel uit BoingBoing van 2008. Precies wat ik nodig had op dat moment.

Flash_cards_viewer

 

 

Wat mij betreft mag Reflect nog wel wat werken aan de leesbaarheid van de teksten. Het gekozen font en de achtergrond is soms wat vermoeiend aan mijn ogen en leest niet altijd prettig. Ik denk dat het team nog wel een en ander kan leren van sites als Medium en Storehouse om te bekijken hoe je webteksten zo goed mogelijk kunt presenteren, zonder dat je exact weet wát de teksten zijn. Na het lezen van een tekst kun je direct doorklikken naar de volgende tekst. Het zou mooi zijn als het scherm dan weer bovenaan start, zonder dat je zelf hoeft te scrollen. Dit zijn design-issues die prima zijn op te lossen zonder afbreuk te doen aan de kern van de applicatie, want die zit goed.

Reflect is nu in publieke beta en je kunt het dus zelf proberen. Het enige wat je nodig hebt is een Evernote account en een notitieboek met een aantal notities. Let wel, Reflect gaat nog niet goed om met multimediaal materiaal en toegevoegde bestanden. Met name informatie die je zelf in Evernote plaatst of via de webclipper opslaat is heel goed te gebruiken in Reflect. Via het blog en de Twitters blijf je op de hoogte van de voortgang van Reflect.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]