Met Zoek+ vind je meer (en sneller)

Het ronkende persbericht begint met de zin “waarom is niemand daar eerder opgekomen?” en om de waarheid te zeggen, anderen zijn er wel eens opgekomen. Een zoekpagina waar je direct in meerdere (gespecialiseerde) zoekmachines kunt zoeken. Maar Zoekplus.nl is goed opgebouwd en biedt heel intuïtief de mogelijkheid om specifieke zoekopdrachten te doen. Je kunt zoeken in de bekende zoekmachines, maar ook de wat exotische sites als Gevonden.cc (voor namen bij telefoonnummers), KNAW (universitaire personendatabank) en Skreemr (voor MP3). Een minpuntje vind ik het gegeven dat de zoekresultaten niet in de Zoekplus-interface worden getoond, maar de pagina van de gekozen zoekmachine. Dat maakt het soms wat onoverzichtelijk. In totaal combineert Zoek+ zo’n zestig veelgebruikte gespecialiseerde zoekmachines en -methodes, maar de hoeveelheid zoekmogelijkheden is goed opgebouwd en werkt logisch. Zoekplus.nl is een goede start voor een wat uitgebreidere zoektocht.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • ron
  Posted 23/03/2009 11:48 am 0Likes

  Dat kun je allemaal wel zeggen, Edward, maar ik vind het dus wel handig. En als je dan yubnub bekijkt, geef ik daar absoluut niet de voorkeur aan. En die ‘miljoenen’ frontends zijn allemaal net als yubnub simpelweg onhandig. Goede ideeen zijn nou eenmaal simpel.

 • Erik Buitenhuis
  Posted 23/03/2009 11:04 am 0Likes

  Leuk.
  Ik mis nog wel een paar zoek mogelijkheden, zoals “google code search”, “google desktop”, geografisch zoeken, etc…
  Het zou mooi zijn als je deze zelf aan de site kon toevoegen.

 • Edward de Leau
  Posted 22/03/2009 10:16 pm 0Likes

  Ik probeer echt genuanceerd te antwoorden zoals te lezen in de uitgangspunten.

  Maar het is toch uhm… ongeveer 15 minuten werk om dit in de lucht te gooien?

  Dat is wat ik verwacht van een blog stukje hierover. “iedereen kan in pakweg 15 minuten een front-end voor wat populaire zoekforms schrijven” en dat op een url plaatsen.

  Als je een cursus “html” hebt dan zou je dit als een van de opdrachten kunnen meegeven: maak dit.

  En daarom zijn er natuurlijk ook miljoenen van dit soort “front-ends voor formulieren”.

  Iets slimmer gemaakt is dan iets als bijvoorbeeld http://yubnub.org/ , ook een front-end voor duizenden forms maar met uitgebreidere functionaliteit.

Comments are closed.