Microsoft vernieuwt SkyDrive

Microsoft is hard aan de weg aan het timmeren om de concurrentie bij te houden. Zo hebben ze een eigen tablet ontwikkeld en komt er een nieuwe Windowsversie uit die de concurrentie aan gaat op zowel de smartphone- als de tabletmarkt. Microsoft zet daarnaast in op ‘the cloud’ en biedt zijn diensten steeds meer online aan. Onlangs werd Outlook.com gelanceerd, welke op alle fronten verschilt van het voorgaande Hotmail. Om documenten online te bewerken biedt Microsoft al een tijdje SkyDrive aan, deze dienst is sinds kort grondig aangepakt.

SkyDrive is het antwoord van Microsoft op Google Drive (voorheen Google Docs) en biedt veel functionaliteiten. Nieuwe gebruikers krijgen 7 GB (was 25GB) aan online opslagruimte. Daarnaast zijn er programma’s te downloaden waarmee (offline) gewerkt kan worden op de Android, iPhone, iPad, Mac en natuurlijk Windows computers. In de nieuwe Windowsversie zal SkyDrive meteen geïntegreerd worden, het is dan niet meer nodig om apart een programma te downloaden. Hoe dit werkt zie je hier.

SkyDrive biedt de mogelijkheid om bestanden online aan te passen in een online Office-omgeving (Word, Excel, PowerPoint en OneNote). De opmaakmogelijkheden zijn (nu nog) minder dan in de standaard Office-pakketten die op de computer geïnstalleerd worden. De online versie biedt aan de gemiddelde gebruiker voldoende mogelijkheden om aan de slag te gaan. Mocht je een bestand rijk willen opmaken, dan is het mogelijk om in de browser op ‘Open in Word’ te klikken. Als Word geïnstalleerd is, zal het programma starten. Alle hier gemaakte aanpassingen zijn meteen online opgeslagen. SkyDrive biedt daarnaast de mogelijkheid om extra applicaties te installeren om gemakkelijker te werken. Zo is er Xobni waarmee SkyDrive beschikbaar wordt vanuit het programma Outlook. Bestanden kunnen hiermee vanuit een e-mail meteen naar SkyDrive gesleept worden, en visa versa. Helaas is het nog niet mogelijk om vanuit Outlook.com een bestand vanuit SkyDrive als bijlage toe te voegen. Ook mist SkyDrive nog de functie om tegelijk in een document te werken, een functie die Google Drive al geruime tijd aanbiedt en erg prettig werkt. SkyDrive een erg prettige omgeving om in te werken en zeker de moeite waard om te proberen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • jean dockx
    Posted 13/09/2012 12:21 pm 0Likes

    de maximale grootte van de bestanden is pnvoldoende, dropbox is daardoor interessanter, voor mij.

  • Jeremy Timessen
    Posted 05/09/2012 11:10 am 0Likes

    Skydrive werkt erg prettig vind ik. Fijner dan Drive of Dropbox.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]