7 Mindmaps: Zo organiseer je de feestdagen

Pakjesavond is voorbij en de laatste feestdagen van het jaar komen steeds dichterbij. (!) Kerst en Oudejaarsdag gaat vaak gepaard met veel plannen en hopelijk nog een beetje genieten. Om deze feestdagen vlekkeloos te laten verlopen heeft Lifehacking.nl seven mindmap-onderwerpen voor je op een rij gezet.

Geldzaken

Naast gezellig zijn de feestdagen vooral een dure aangelegenheid. Terwijl je een mindmap maakt, kan het handig zijn om bedragen bij verschillende zaken te noteren. Zo creëer je overzicht en heb je een indicatie hoeveel het je gaat kosten.

Kerstcadeautjes/Sinterklaascadeautjes

Of je nou Kerst of Sinterklaas met cadeautjes viert, het kan altijd handig zijn om de cadeautjes te onthouden die iedereen dit jaar heeft gekregen. Zo weet je volgend jaar in welke richting je moet zoeken en welke cadeaus ze sowieso al hebben.

Kerstdiner

Ga je een groot gerecht maken of moet je een heel gezin voeden? Bedenk alvast de gerechten en schrijf op welke ingrediënten je per gerecht nodig hebt. Nadat je al je kastjes hebt doorgespit, kun je doorhalen wat je al in huis hebt en weet je precies wat je nog moet kopen.

Kerstdiner

Filmavondje

Kerstfilms kijken op televisie is door streamingdiensten als Netflix en Videoland eigenlijk niet meer van deze tijd. De tv-gids kan echter wel een goede bron voor inspiratie zijn! Kijk welke films er de komende weken op televisie komen en maak een notificatie in je telefoon of zet ze in je favorieten in je videostreamingdienst.

Locatie

Weet je nog niet zeker waar je komende Kerst en Oudejaarsdag doorbrengt? Zet de opties in kaart en weeg de voor- en nadelen van iedere locatie en evenement af.

Oudejaarsavond

Goede voornemens

Of je goede voornemen nou leuk of onzin vindt, door ze uit te zetten in een mindmap krijg je in ieder geval een mooi overzicht van je doen en laten. Een specifiek doel wat je volgend jaar wilt behalen? Zet het in een mindmap!

Dominee lifehack

Wil je een speech geven tijdens Kerst en/of Oudejaarsdag? Om beslagen ten ijs te komen kan het verstandig zijn om de dingen die je wilt zeggen in een mindmap te zetten. Zaken waar je dankbaar voor bent en eigenschappen die je leuk vindt aan je vrienden/familie zijn leuk om te vertellen maar moeilijk om ter plekke uit je mouw te schudden!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]