Mindmappen op je iPhone

Mindmapping is voor mij één van de meest leuke manieren om bezig te zijn met projecten, gedachten, keuzes. Het geeft inzicht, overzicht, structuur en tegelijkertijd de vrijheid om een enorme braindump te doen en later te organiseren. De komende tijd kun je meer over mindmapping verwachten op Lifehacking.nl. En laat er nu ook mindmapping-software voor de iPhone zijn! iBlueSky is een erg interessant mindmapping-pakket wat je direct op je iPhone kunt gebruiken.

Zo kun je dus overal en altijd bij je mindmaps, toevoegingen doen, of even wat wijzigen en herorganiseren als je een momentje hebt. De applicatie kost $7,99 in de Appstore. Wat ik er fraai aan vind is het feit dat je de applicatie ook erg makkelijk in landscape mode kunt gebruiken en dat je de mindmaps naar jezelf kunt mailen. Wel zo handig…

Bekijk onderstaande video om de applicatie in werking te zien

[HTML1]

Meer weten? Bekijk dan de website van iBlueSky.

(Met dank aan @erwblo voor de tip)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Jurjen
  Posted 09/10/2008 5:31 pm 0Likes

  Hey, dit is wel handig, nu ben ik niet meer beperkt door de grootte van mijn stuk papier!
  Oh, wacht…

 • Debbie
  Posted 04/10/2008 11:23 am 0Likes

  Wat ik mis aan applicaties als deze, is dat je de vrijheid mist om tekeningetjes en symbolen bij trefwoorden te zetten. Ik mindmap al jaren nog steeds op papier, omdat mijn hersenen de informatie beter verwerken als ik icoontjes teken en pijlen trek van trefwoord naar trefwoord of woorden groter en kleiner kan schrijven. Dit is voor mij de grootste kracht van het mindmappen, dus hoewel in het bezit van een iPhone, houd ik het lekker bij mijn dummy en kleurpotloodjes.

 • Roger
  Posted 03/10/2008 3:41 pm 0Likes

  Ik heb ‘m ook. Het werkt makkelijk en intuitief. Er kleven wat nadeeltjes aan door bv het beperkte canvas.

  Je kunt het resultaat naar je toe laten mailen, maar dit gebeurt wel via de mailservers van de maker, aangezien het niet mogelijk is vanuit een applicatie attachments te versturen. Dit zou een veiligheidsprobleem zijn, maar het is wel goed om te weten.

  Daarbij werkt de selectie van het mailadres via het adresboek, en als het adres daar niet in staat heb je pech. Als een naam meerdere keren in het adresboek staat, dan kan het voorkomen dat je een naam selecteert zonder te weten welk adres erachter zit. Dat is niet echt handig!

 • Peter van Teeseling
  Posted 02/10/2008 8:58 pm 0Likes

  @Frank heb iBlueSky sinds dezelfde post van @erwblo op de iPhone. Vandaag de eerste mindmap (een kleintje) gemaakt. Werkt prima en is voor onderweg een goede optie. De kanteloptie is erg handig. Aanrader!

Comments are closed.