Minihack: verstuur kaarten én help een goed doel

Nou ben ik helemaal niet zo fan van al die goede doelen die maar proberen wat extra’s te halen uit de kerstgeest van mensen. Ik geef aan drie goede doelen, waarvan ik hoop dat ze het geld goed besteden, maar ze hoeven verder echt niet aan te kloppen voor meer geld en andere goede doelen kunnen, hard maar waar, ook de pot op. Het houdt ergens op, ik verdien ook maar net genoeg om rond te komen. Maar, iets wat ik nou zelf wel makkelijk vind, is het versturen van kerstkaarten en toch iets aan het goede doel geven.


Kerstkaarten moet je hoe dan ook toch wel versturen. In de meeste gevallen dan. Ikzelf heb het vorig jaar geloof ik niet gedaan, maar toen had ik het ook druk met verhuizen en andere smoesjes. En digitale kaartjes zijn toch een wat mager excuus. Dus, bedacht ik, als je dan toch een keer wel kerstkaarten verstuurt, doe het dan goed. Viavia kwam ik uit op Goededoelenkaartje.nl. Dat klinkt eng, alsof je dan een kaartje gaat versturen vol met logo’s van goede doelen, of zielig kijkende kindertjes. Is dus niet zo. Wel gaat er van elke verstuurde kaart 50 cent naar het door jou gekozen goede doel.

Hoe werkt het?

Je gaat dus naar Goededoelenkaartje.nl en je klikt op 1. Uw goede doel kiezen. Het staat mooi in vier stappen aangegeven, kan niet misgaan. Lijkt wat dat betreft gewoon op Greetz.nl, je weet wel, van die blije commercial op tv. Daarna kom je op de pagina waar de kaart kunt gaan maken. Die pagina is een beetje naar de stijl van het gekozen goede doel aangepast, leuke ‘touch’. Je kunt een eigen foto uploaden of kiezen uit de galerij. Vervolgens kun je kiezen of je een enkele of dubbele kaart wilt en hoe groot. Best veel keuze!

Daarna kun je nog klooien met tekst en kleurtjes en lettertypes, op de voorkant en de binnenkant c.q. achterkant van de kaart en dan issie klaar voor verzending. Je kunt ervoor kiezen om een hele batch tegelijk naar een heleboel mensen te sturen, of ze eerst bij jou thuis te laten bezorgen. Dat laatste kan vanaf 10 kaarten. Simpel allemaal eigenlijk. Dan hoef je alleen nog te hopen dat TNT Post ze op tijd bezorgt overal wink-smile. Oja, betalen kan onder de 5 euro per eenmalige incasso en daarboven met iDEAL of PayPal.

Werkt beter dan bellen!

Het is eigenlijk net zo simpel als iedere andere kaartenbestelservice en je steunt er nog het goede doel mee ook. Vind ik wel tof, ondanks dat ik verder niet zoveel met goede doelen heb. Dit werkt waarschijnlijk wel stukken beter dan mijn telefoonnummer uit dubieuze lijsten halen en mij opbellen om te vragen of ik zin heb om geld te geven. Wat dus standaard ‘nee’ is. Dus ja, kan alleen maar zeggen: ga naar Goededoelenkaartje.nl en verstuur vanaf daar je sinterklaas/kerst/oud+nieuw/verjaardagskaarten. Kleine hack, maar toch.

Dit artikel verscheen eerder op Anneliesje.nl.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Michael
  Posted 29/11/2010 2:46 pm 0Likes

  Leuke tip, gaan we zeker meenemen in onze nieuwsrubriek.

  Via http://www.youbedo.com kun je ook een goed doel van jouw keuze steunen terwijl het je geen cent extra kost. Je koopt je boek tegen dezelfde prijs, kiest je goede doel en YouBeDo maakt 10% van je aankoopbedrag over aan dit goede doel. erg simpel.

 • tjitske
  Posted 27/11/2010 5:23 pm 0Likes

  @Robert; het is het bedrijf Ijsglobal. Het is een internationaal bedrijf met vestigingen in Nederland. Wij hebben te maken met het bedrijf in Heerenveen. Wanneer je ze googlet kom je ze wel tegen!

 • Robert
  Posted 26/11/2010 10:16 pm 0Likes

  Een soortgelijk initiatief, maar waarbij de foto’s ook worden genomen door kansarme jongeren is:
  http://fairmail.info/index.php?language=nl

  @tjitske: kan je me vertellen om welk bedrijf dat gaat? Wellicht ook handig voor het goede doel waar ik bij betrokken ben..

 • tjitske
  Posted 26/11/2010 5:50 pm 0Likes

  Ik ben één van die mensen die een eigen goed doel heeft en ik benader met een bepaalde regelmaat mensen maar ik verwacht lang niet altijd dat mensen me geld geven; met betrokkenheid maar ook met goede ideeën en tips zijn we heel blij. Zo kreeg ik laatst de tip om een bepaald vervoersbedrijf te benaderen, deze bleek uiteindelijk 900 euro goedkoper dan de anderen. Zonder dat hij mij dus geld gaf, had ik eigenlijk toch geld gekregen!!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]