Minuum Keyboard maakt je toetsenbord makkelijker

Minuum toetsenbord

Het toetsenbord waar we dagelijks op werken komt oorspronkelijk van de typemachine. Het design en de werking van ons toetsenbord is vrijwel rechtsreeks afgeleid van fraaie, maar archaïsche stuk technologie. Er zijn al veel initiatieven om het toetsenbord te verbeteren. De Samsung Swype en vele alternatieve vormen hebben de revue gepasseerd. Geen van allen zijn echt blijven hangen bij het grote publiek. Het team van Whirlspace Inc uit Toronto denkt het ei van Columbus te hebben gevonden met het Minuum toetsenbord. Een klein toetsenbord voor grote vingers.

 

Het Minuum toetsenbord neemt minimale ruimte in en is een zelflerende app. Het neemt afscheid van de traditionele drie rijen met letters en een spatiebalk en introduceert een lange rij met letters. Het QWERTY model hebben ze niet helemaal verlaten, om de overgang van de oude manier naar Minuum makkelijker te maken. Het toetsenbord werkt in beginsel alleen op Android, een iOS versie is in de maak. Maar het wordt pas écht interessant als je het toetsenbord koppelt aan nieuwe hardware. Zodat je kunt typen via je Leapmotion, XBox of door op je arm te tikken. Wat als je de Minuum aan Google Glass koppelt?

Motion Control met Minuum toetsenbord

De mogelijkheden die het team introduceert zijn ogenschijnlijk eindeloos en het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Het Indiegogo crowdfund project heeft al voldoende geld binnen om aan de slag te kunnen, dus we houden het in de gaten. Of dit nu de toekomst van tekstinput wordt of de start van een nieuwe ronde innovaties, het is een mooi concept.

Minuum – The Little Keyboard for Big Fingers

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]