Moovia, het sociale project management tool

Wanneer je wereldheerschappij nastreeft, is het belangrijk om over de juiste tools te beschikken. Je wil zicht houden op je planning, kijken of je nog voldoende budget hebt, in contact blijven met je trawanten en zeker niet een goed idee laten verloren gaan. Ja, wereldheerschappij vraagt, zoals ieder project, heel wat inspanning van een mens.
Gelukkig is er Moovia, een online project management tool dat zichzelf eerder voorstelt als “a professional network for creative people who get things done”.

Moovia is best te omschrijven als een kruising tussen Facebook en LinkedIn, aangedikt met een fikse portie projectmethodologie. Het sociale aspect loopt doorheen de toepassing en elementen van gamification worden eveneens toegepast.

Profiel

Aanmelden kan via je account van Facebook, LinkedIn of Google. Vervolgens is het aan jou om je profiel manueel in te kloppen dan wel rechtstreeks vanuit LinkedIn te importeren. Skill Tags, Languages en Professional Summary worden aldus netjes overgenomen, evenals je professionele Timeline. Aangezien Moovia een netwerk is, is deze informatie universeel doorzoekbaar zodat je op basis van bepaalde skills potentiële medewerkers kan vinden. Je profiel bevat ook een Facebook-like ‘wall’ om berichten en artikels te posten.

Workspaces

Projecten breng je onder in zogenaamde workspaces. De frontpagina van zo’n workspace bevat wederom een ‘wall’ waar projectgerelateerde berichten kunnen gepost worden, een visueel overzicht van de medewerkers van het project en een activity stream. Alle acties binnen het project, zoals bijvoorbeeld het voltooien van een taak, worden hierin vermeld.

Verder bevatten workspaces ondermeer nog volgende elementen:

 • Ideas: nooit meer een goed idee vergeten door het netjes te noteren in deze lijst. Bij ieder idee is er eveneens ruimte om de output van een brainstorm neer te slaan.
 • Tasks: je kan op het hoogste niveau samenvattende taken maken waaronder dan detailtaken kunnen toegevoegd worden. De voorstelling hiervan is erg uitgebreid: naast een gewone overzichtslijst is er eveneens een Gantt Chart-voorstelling, een Burndown Chart en zelfs het bij software-ontwikkeling veel gebruikte Kanban View. Hierbij worden de taken als blokjes voorgesteld die gesleept kunnen worden naar een statuskolom: todo, doing, issue, done. Verder zijn er basismogelijkheden naar filtering.
 • Events: vergaderingen, presentaties, kortom ‘events’ kan je hier toevoegen. Het aanmaken van zo’n event stuurt automatisch een vergaderverzoek naar de medewerkers die in de uitnodiging vermeld staan.
 • Documents: haakt naadloos in op je Google Docs. Per project wordt automatisch een folder in Docs aangemaakt die vanuit Moovia te populeren en te bewerken valt.

Gamification

Ook Moovia gaat mee in de gamification hype door een zogenaamde ‘reputation score’ in te bouwen. Dit is een score die stijgt naargelang er interactie is met andere gebruikers: nieuwe volgers, ‘likes’ voor je posts, applaus voor voltooide taken, enzovoorts.
Verder is er ook een chatfunctie ingebouwd zodat je binnen de omgeving ook met remote teamleden kan overleggen. En ben je onderweg, dan is er nog de gelikte mobiele pagina, geoptimaliseerd voor gebruik op smartphone of tablet.

Moovia is een gedegen project management tool, eenvoudig in gebruik en met een sterke sociale focus. Een goed werkend team is immers de basis om een project te laten slagen. En dat hebben ze bij deze Braziliaanse start-up prima begrepen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Jan van Veldhuizen
  Posted 06/01/2013 8:10 pm 0Likes

  Met schrik denk ik: alweer een sociaal medium erbij… Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Hyves, Foursquare, Skype, Email…En nu Moovia… Ik ben juist aan het uitschrijven hier en daar, want ik merk dat al die sociale media wel erg veel tijd kosten. Met name het uitschrijven uit Facebook deed zeer en wordt me door overzeese relaties kwalijk genomen. Maar als je tijd wilt winnen, dan kan dat zeker door te snijden in de tijd die je doorbrengt met het volgen van Jan en alleman.

  • Renaat Toppets
   Posted 07/01/2013 1:44 pm 0Likes

   Ik begrijp je reactie, Jan, momenteel is er inderdaad een overvloed aan ‘social’-tools.
   Bij Moovia ligt de focus echter elders: het draait hier in de eerste plaats om projectbeheer (planning, taken, budgetten, documenten, …) , het sociale aspect is eerder in functie van de uitvoering. Waar ‘social’ bij bv Twitter of Facebook een doel op zich is, is het hier slechts een middel om projectcommunicatie te verhogen.

 • sibe jan
  Posted 06/01/2013 10:42 am 0Likes

  dank voor je artikel. je schrijft leuk.
  hier en daar lijkt ‘t daarentegen wel alsof je letterlijk vertaald, zoals “de output van een brainstorm neer te slaan.”
  voor mij zou beter Nederlands hier de leesbaarheid verbeteren.

  • Renaat Toppets
   Posted 06/01/2013 6:57 pm 0Likes

   Fijn dat je reageert, Sibe Jan, en bedankt voor het compliment. Het artikel heb ik, als Moovia-gebruiker, zelf geschreven (is dus geen vertaling). Maar je hebt gelijk, ik zal voortaan mijn experimenteel taalgebruik matigen 😉

Leave a comment

[wpterms id="3193"]